Digi 24 difuzeaza sambata, de la ora 21:45, in emisiunea "Pasaport diplomatic", un interviu cu presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Mahmoud AbbasFoto: Agerpres

Mahmoud Abbas, cunoscut si sub numele de Abu Mazen, conduce Autoritatea Palestiniana din ianuarie 2005. De asemenea, Mahmoud Abbas este presedintele Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei si membru fondator al miscarii Fatah.

Mandatul sau de presedinte al Autoritatii palestiniene a fost marcata de rupturi adanci intre miscarea Fatah din Cisiordania si miscarea militana Hamas, care controleaza Fasia Gaza, potrivit BBC.

Dupa ce gruparea Hamas a castigat alegerile parlamentare din 2006 si a preluat ulterior controlul Fasiei Gaza, relatiile dintre miscarea militanta si Fatah au devenit din ce in ce mai tensionate.

Mahmoud Abbas, care s-a declarat impotriva luptei armate si s-a angajat sa obtina un stat independent palestinian prin negocieri, se bucurat de un sprijin puternic din partea comunitatii internationale.

Abbas a fost aspru criticat de Hamas pentru incercarile de a negocia cu Israelul, fiind acuzat de slabiciune, scrie Al Jazeera.