Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara, la Romania TV, ca asa de tare l-a "uneltit" Crin Antonescu ca a ajuns prim-ministru, iar el la randul lui o sa-l "unelteasca" asa de tare pe liderul liberalilor incat o sa ajunga presedintele Romaniei. Ponta a explicat la RTV ca in USL nu exista deocamdata nemultumiri care sa puna PSD si PNL in conflict, precizand ca lupta dintre cele doua formatiuni ar putea incepe in 2016, dupa ce Crin Antonescu va castiga presedintia. Potrivit premierului, trecerea lui Mihai Stanisoara la liberi confirma faptul ca PNL incearca sa se transforme in partidul dominant pe esichierul de centru-dreapta, in conditiile in care PSD va reprezenta forta de centru-stanga.

Intrebat ce parere are de faptul ca Antonescu "unelteste" impotriva lui, Ponta a raspuns ironic: "Ne uneltim in felul urmator: asa tare m-a uneltit domnul Antonescu de eu am ajuns prim-ministru si asa tare o sa-l uneltesc eu incat o sa ajunga presedinte. Eu sunt foarte convins de lucrul asta", citeaza Agerpres.

"Cred ca e foarte posibil si normal ca in 2016, cand Crin Antonescu va fi presedintele Romaniei, sa avem intr-adevar un sistem bipolar cu un mare partid de centru-stanga si un mare partid de centru-dreapta. PNL vrea sa castige suprematia si asa se poate explica si transferul lui Stanisoara. Daca in 2016 cu Crin presedinte se va lupta PSD cu PNL e foarte bine si o sa-mi doresc sa castige PSD, dar nu cred ca va fi ceva rau daca va castiga PNL. Nu ma simt in niciun fel amenintat. Daca lucrurile merg nine o sa castigam si unii si altii, daca lucrurile merg prost o sa platim si unii si altii", a afirmat Victor Ponta, potrivit rtv.net.

Primul ministru a spus ca nu s-a simtit niciodata lasat singur cu responsabilitatea guvernarii de catre Crin Antonescu si nu se poate plange de acest lucru.

Victor Ponta spune ca daca ar fi alti ministri decat Chitoiu si Voinea banii ar fi administrati mai prost

Premierul Victor Ponta a sustinut la RTV ca daca ar fi alti ministri decat Daniel Chitoiu si Liviu Voinea care sa gestioneze finantele si bugetul nu vor fi mai multi bani si chiar si banii care exista ar fi administrati mai prost.

"Inteleg nemultumirile alesilor locali dar si dl Chitoiu si dl Voinea impart ceea ce avem in acest moment si incercam sa facem fata tuturor solicitarilor. Si dl Chitoiu si dl Voinea tot ceea ce au transmis mai (departe) au facut-o cu mandatul, cu aprobarea mea ca prim-ministru si deci practic au amandoi sprijinul meu total. Suntem la guvernare si prin efortul foarte mare facut de colegii nostri alesi locali, dar pana la urma numirea ministrilor, functiile sunt impartite in cadrul USL intre PNL si PSD, dar numirea ministrilor, conform acordului USL, este responsabilitatea mea si daca eu am nemultumiri fata de vreunul din ministri, o sa spun. Dar si domnul Chitoiu si domnul Voinea cred ca pana in aceasta zi au facut tot ceea ce se putea face. Si sa mai spun inca un lucru pe care il spun mereu colegilor mei, sa nu credeti ca daca e alt ministru in locul lui Chitoiu sau Voinea o sa fie mai multi bani. S-ar putea sa fie mai prost administrati", a declarat Ponta, potrivit Agerpres.

Liderii liberali din teritoriu l-au criticat, joi, in sedinta Biroului Permanent al partidului pe ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu si i-au reprosat lipsa de comunicare in ceea ce priveste deciziile Guvernului referitoare la administratia publica locala, in special directionarea banilor pentru proiectele angajate de Consiliile Judetene. Surse din interiorul PNL au declarat pentru HotNews.ro ca presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, i-a reprosat lui Chitoiu ca "nu exista nici o comunicare, in timp ce PSD este in directa legatura cu liderii lor din administratia locala, noi nici macar nu putem sa va gasim la telefon".

Si presedintele CJ Constanta, social-democratul Nicusor Constantinescu, si-a exprimat joi nemultumirea fata de o circulara despre care a spus ca a fost transmisa de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, prin care se cere achitarea cu prioritate a arieratelor cu bani de la programele de dezvoltare locala si a proiectelor care necesita cofinantare locala. Nicusor Constantinescu a declarat pentru Agerpres ca nu este pentru prima data cand face apel sa se aplice principiile din programul de guvernare cu care USL a castigat alegerile parlamentare si in baza caruia a fost investit actualul guvern.