Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la Digi 24, ca "i-ar multumi lui Dumnezeu" daca ministrul Mona Pivniceru va fi numita judecator la Curtea Constitutionala pentru ca, in acest caz, premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, si-ar putea asuma desemnarea procurorilor sefi la Parchetul General si DNA.

Intrebat cu privire la posibila numire a ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, in functia de judecator al CCR, Traian Basescu a raspuns: "As multumi lui Dumnezeu sa se intample asta. Pentru ca ar insemna ca premierul sa-si asume desemnarea (procurorilor sefi)".

Seful statului a afirmat ca este convins ca Ponta, ca procuror, intelege ce inseamna ca Parchetul General si DNA sa nu aiba sefii desemnati si ca, din calitatea de ministru interimar al Justitiei, ar putea sa deblocheze situatia. "Premierul ar putea sa inteleaga si sa-si asume gravitatea situatiei de la parchete, cred ca ar putea debloca situatia", a spus el.

Cat priveste posibila numire a lui Tudor Chiuariu in functia de ministrul al Justitiei, in locul Monei Pivniceru, Basescu a raspuns: "Orice ministru, numai sa imi propuna niste candidati care au dosare in spate. Nu este treaba mea. Sa fie oricine, numai sa inteleaga gravitatea situatiei din parchete. Eu pot colabora cu oricine, atata timp cat colaborarea se refera la institutii".

Intrebat ce parere are despre procurorul Calin Nistor, care a fost delegat pentru sase luni in functia de procuror-sef al DNA, Basescu a spus ca acesta are "un CV exceptional", dar ca trebuie sa candideze sau sa fie propus.