TAROM va putea fi o companie regionala daca managementul privat va avea rezultat, a declarat sambata, la Antena 3, primul-ministru Victor Ponta.

"Romania azi este singura tara stabila din regiune. Sunt probleme in Bulgaria, cu un guvern interimar, in Republica Moldova, guvern interimar, Ungaria are probleme economice, la fel Grecia si Cipru. Romania are o economie fragila, dar stabila, iar TAROM va putea fi o companie regionala daca managementul privat va avea rezultate", a spus premierul, potrivit Agerpres.

Victor Ponta a subliniat ca Romania a ramas singura tara din zona cu o companie aeriana de stat.

"Atentie mare, Romania este una din putinele tari care ar o companie proprie. De ce spun ca TAROM este un experiment care imi doresc sa aiba succes, are un management privat, are un director belgian si unul de operatiuni care este olandez. Important e ca are management privat si are sprijinul statului roman. TAROM poate fi o companie regionala, ca si Romania un hub regional", a explicat Victor Ponta.

Compania Aeriana TAROM isi propune intrarea pe profit din anul 2015, cand estimeaza un rezultat pozitiv de 92 milioane lei (cca 20,824 milioane euro la cursul zilei), precum si reducerea cu 10% a personalului pana la sfarsitul acestui an, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, presedintele executiv al companiei, Christian Heinzmann.

"Planul de management pe care-l prezentam astazi (joi - n.r.) prevede reintrarea pe profit incepand cu anul 2015 atunci cand profitul va fi de 92 milioane lei, cresterea acestui profit la 173 milioane lei pana in 2016, precum si cresterea numarului de pasageri si a gradului de incarcare. De asemenea, pana la sfarsitul acestui an urmarim reducerea voluntara a personalului, in total circa 2.000 de angajati, cu 10%", a anuntat presedintele executiv al TAROM cu ocazia prezentarii planului de management al companiei, expus de noua conducere privata selectata la sfarsitul anului 2012.