Este firesc ca Traian Basescu sa se intrebe daca mai exista opozitie, daca Vasile Blaga si o parte din PDL doresc apropierea de PNL, spune la Digi24 europarlamentarul Cristian Preda. "Eu sunt fericit ca nu vede in PPDD un partid de opozitie! Atata ne-ar mai trebui, sa vedem ca in tara romaneasca PNL, PSD si PDL fuzioneaza sau fac o intelegere care sa tina un soi de liniste de cimitir. Sa stiti ca disponibilitate exista!", declara democrat-liberalul.

Preda spune ca presedintele Traian Basescu le-a spus adio fostilor colegi de partid pentru ca in ultima perioada tot mai multe voci din PDL, in frunte cu Vasile Blaga, cer mai deschis sau mai voalat apropierea de Partidul National Liberal.

"Intr-o democratie, opozitia e la fel de importanta ca guvernarea. Nu poti sa ai o putere care fuzioneaza toate partidele si care iti da impresia ca nu exista alternativa. Problema care a aparut in ultimele saptamani este suspiciunea - am exprimat-o si eu, si altii - ca Vasile Blaga nu vrea o opozitie, vrea tocmai fuziunea cu USL-ul, din perspectiva scenei politice. Nu il intereseaza o opozitie veritabila, il intereseaza sa aranjeze soarta PDL in preajma PNL. De altfel, foarte semnificativ a fost ca aseara, dupa tot procesul electoral asupra caruia planeaza un semn de intrebare in acest moment, PNL nu a ezitat sa spuna <>. Eu asa am citit", a mai afirmat eurparlamentarul democrat-liberal