Liderul islamist radical Omar Bakri, cel care a declarat, in octombrie anul trecut, ca atat Bulgaria cat si Romania sunt tinte legitime pentru un atac avand in vedere ca acestea sunt considerate teritorii islamice, i-a acordat un interviu jurnalistului TVR Adelin Petrisor in casa sa din Liban, in care a reiterat faptul ca Europa de Est este pamant musulman si a declarat ca atentatele din 11 septembrie 2001 au reprezentat o operatiune "de 5 stele", "magnifica".

Omar BakriFoto: Captura YouTube

Din afirmtiile seicului:

  • Prezenta armatei Romaniei in Afganistan ii pune pe romani in conflict cu musulmanii, cu natiunea islamica din intreaga lume. Daca vreti sa fiti siguri ca nu sunteti tinta unor potentiale atacuri, nu ocupati, nu atacati pamant musulman.
  • Europa de Est este pamant musulman. Bulgaria, Romania au fost la un moment dat pamant musulman, au fost conduse de Islam.
  • Chiar daca Hezbollah este sau nu in spatele acestui atac (de la Burgas), nu are cum sa imi para rau de israelieni, pentru ca sunt impotriva lor oricunde s-ar afla. Cred ca este un cancer care trebuie extirpat din regiune.
  • Atacurile de la 11 septembrie au fost o adevarata operatiune de 5 stele organizata de Al Qaeda. A fost un act de o violenta extrema, un act terorist, dar pe placul lui Dumnezeu. Nu orice act violent poate fi pe placul lui Dumnezeu. Violenta poate fi folosita pentru viata sau impotriva vietii. A fost o operatiune magnifica dupa la capat de 19 martiri magnifici.
  • De atunci, Al Qaeda si mujahedinii au progresat si SUA au pierdut razboiul impotriva terorismului.