Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica dimineata de Pro TV, ca stadiul lucrarilor la bulevardul Berzei-Uranus se afla in faza in care se asteapta o lege speciala de la Parlament pentru a putea fi daramat gardul Casei Poporului, pentru largirea bulevardului Izvor, transmite Agerpres.

"Domnule, probleme am din cinci in cinci metri. Acum imi dau seama ce destept, cu ghilimele, a fost Videanu ca nu s-a apucat de ea. Da' nu-mi pare rau, ca tot o fac. Dar mai are o problema. Am ajuns acum, pe hartie, la poarta trecerii pe sub Parlament. Dom'le, nu poti sa-ti inchipui ce inseamna asta: avize de la SPP, avize de la SRI, avize de la Armata: 'Domnu', lucarile secrete'. Zic: 'Domne, sunt jos, sub ele, lasa-ma in pace'. 'Da, dar imi repari si mie tunelul?", a declarat Oprescu, intrebat ce probleme mai sunt cu lucrarile la bulevardul Berzei-Uranus.

Primarul general a aratat ca este nevoie de o lege speciala de la Parlament pentru a putea fi daramat gardul in scopul largirii bulevardului Izvor, punctand ca au fost discutii pe acest subiect si cu arhitectul cladirii, dar si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

'L-am intrebat pe domnul presedinte Zgonea: 'Ma mai tii mult cu asta?'. L-au zapacit si pe el ceilalti din jur: 'Trebuie sa trecem la aprobare, la vot'. Da' bagati-o, ba, la vot, ca ma duc la 36 de metri (cu lucrarile - n.r.), nu va deranjez cu nimic, nu sar farfuriile pe masa la restaurant', a explicat edilul sef.

Oprescu a spus ca lucrarile pentru pasajul de la Palatul Parlamentului ar putea incepe anul acesta, dupa ce va fi incheiat tronsonul de bulevard Berzei-Buzesti.