VIDEO Daniel Morar: La CSM am hotarat ca trebuie respectata o procedura de selectie. Nu ne intereseaza intelegerile intre actorii politici/ Mi se pare absolut inadmisibil sa fie propus la DNA un om care nu a lucrat in DNA, fie el si dna Kovesi

de Corina Ionel     HotNews.ro
Marţi, 2 aprilie 2013, 21:05 Revista Presei | Radio TV


Daniel Morar la RTV
Foto: Captura RomaniaTV
"Mie mi se pare absolut inadmisibil ca niciunul din numele vehiculate (pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie) sa nu provina de la DNA. Mi se pare absolut inadmisibil sa fie propus la DNA la nivel de zvon un om care nu a lucrat in DNA", a declarat marti seara procurorul general interimar Daniel Morar la Romania TV. Intrebat daca se refera si la fostul procuror general, Laura Codruta Kovesi, al carei nume a fost vehiculat pentru DNA, Daniel Morar a declarat: "vorbesc in concret de dna Kovesi sau cine o fi ".

Fostul sef al DNA a precizat ca in sedinta de marti a CSM s-a aprobat o hotarare in care sunt stabilite anumite standarde de evaluare a celor care candideaza pentru functiile de procuror general, procuror sef al DNA si pentru sefia DIICOT.

"Acolo s-a stabilit foarte clar ca pentru functie de procuror-sef al DNA trebuie sa ai experienta si expertiza in materia investigarii marii coruptii, pentru functie de procuror-sef al DIICOT trebuie sa ai expertiza si experienta in combaterea crimei organizate iar pentru functie de procuror general sa ai expertiza la diverse niveluri manageriale. Ca lucrurile sa fie clare, nu putem lua oameni dintr-o parte sa ii punem la DNA, de la DIICOT la DNA, de la DNA la DIICOT si oricum vrem. Sunt institutii specializate si isi pot furniza singure aceste institutii liderii lor", a declarat Daniel Morar.

"Ca urmare a discutiilor cu Comisia Europeana (CE) s-a agreat, pentru a evita orice surprize, pentru a evita intelegeri oculte intre actorii politici, ca aceasta procedura sa fie una de selectie reala, una transparenta in care procurorii doritori sa isi depuna aplicatiile, sa se duca in procedura, sa ii vada lumea si apoi sa exista o justificare, sa nu ii dam dreptul ministrului Justitiei sa propuna pe cine vrea el", a mai declarat Morar subliniind ca "nu ne intereseaza intelegerile intre actorii politici, daca CSM-ul are un rol in aceasat procedura a inteles astazi sa si-l exercite".
Declaratii Daniel Morar:

Daniel Morar, despre intalnirea de marti dintre CSM si premierul Victor Ponta in calitate de ministru al Justitiei: Am fost intrebati in ce masura agreem o solutie pentru a ajunge la ocuparea acestor functii atat de discutate la varful Parchetului General, DNA si DIICOT.

La Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) am hotarat ca trebuie respectata o procedura, ca trebuie sa avem o procedura de selectie de genul celei pe care a urmat-o fostul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, si care s-a soldat cu respingerea propunerilor pe care le-a facut. Dar asta nu inseamna ca procedura nu trebuie luata de la capat, ca nu trebuie data o sansa procurorilor bine pregatiti si care vor sa se inscrie intr-o asemenea competitie de a merge in aceasta procedura.

Nu ne intereseaza intelegerile intre actorii politici, daca CSM-ul are un rol in aceasat procedura a inteles astazi sa si-l exercite.


Am fost consecventi cu ceea ce s-a intamplat si in urma cu doua luni, am spus ca trebuie sa aiba o procedura publica de selectie si transparenta. Acelasi lucru i l-am spus si astazi premierului Ponta.

Sorina Matei: Procedura anterioara de selectie a esuat pentru ca nu s-a finalizat cu numiri.

Daniel Morar:
Da, nu a dus la numire pentru ca au fost niste persoane care nu aveau capacitatile de a ocupa acele functii, dar nu inseamna ca nu trebuie sa reluam procedura.

Legea romaneasca spuna ca Ministrul Justitiei propune, CSM da un aviz consultativ iar presedintele numeste. Nimic nu impiedica ministrul de Justitie sa faca o procedura de selectie a celor pe care urmeaza sa ii propuna. Ca urmare a discutiilor cu Comisia Europeana (CE) s-a agreat, pentru a evita orice surprize, pentru a evita intelegeri oculte intre actorii politici, ca aceasta procedura sa fie una de selectie reala, una transparenta in care procurorii doritori sa isi depuna aplicatiile, sa se duca in procedura, sa ii vada lumea si apoi sa exista o justificare, sa nu ii dam dreptul ministrului Justitiei sa propuna pe cine vrea el.

Sorina Matei: Aceasta este legea.

Daniel Morar: Da, este legea, nimic nu il impiedica pe ministrul Justitiei sa faca aceasta propunere fara sa faca aceasta selectie. Noi i-am spus insa de la CSM ca s-a agreat acest mod de selectie cu CE si ca fostul ministru de Justitie l-a agreat. Mai mult decat atat, fostul ministru de Justitie s-a aratat de acord sa reia aceasta procedura, s-au stabilit niste standarde, a fost o corespondenta intre Ministerul Justitiei (MJ) cu CE in care CE a spus: "solicitam ca aceasta procedura de selectie pe care o realizati dvs. doamna ministru sa fie una transparenta, corecta si riguroasa pentru a permite cat mai multor procurori cu o inalta calificare sa se inscrie in vederea ocuparii acestor posturi".

Acestea sunt cerintele CE, acestea sunt si cerintele CSM. Sigur ca ministrul Justitiei poate sa nu tina cont de ceea ce spunem noi si de ce spune CE.

Ce i-am spus noi e ca, indiferent daca dansul tine cont sau nu de asta, noi in fata CSM-ului avem o procedura stabilita prin hotarare a CSM care spune ca acest aviz se da intr-un termen maxim de 60 de zile. Ce presupune? Presupune ca acei oameni propusi de ministrul Justiteii vor fi intervievati de CSM, vor fi evaluati si ca nu vom face acest lucru de pe o zi pe alta.

Sorina Matei: I-ati explicat acest lucru presedintelui? In acordul de colaborare institutionala intre presedinte si premier se vorbeste cine este decidentul final. Presedintele nu a agreat si a spus public ca nu agreaza aceasta procedura pentru ca este pe langa lege.


Daniel Morar: CSM are dreptul sa nu fie de acord cu presedintele si sa nu fie de acord cu ministrul Justitiei. Astazi la CSM nu a venit presedintele ci premierul Victor Ponta care este ministru interimar.

I-am spus premierului exigentele CSM si faptul ca, este foarte important, am aprobat anumite standarde de evaluare a celor care candideaza pentru aceste functii in care am spus care este profilul celui care vrea sa fie procuror sef DNA, are este profilul celui care vrea sa fie procuror sef al DIICOT si care este profilul viitorului procuror general. Aceste standarde s-au aprobat printr-o hotarare a CSM astazi. Daca dansii tin sau nu cont de asta e problema dansilor, noi o sa tinem cont in cadrul procedurii de acordare a avizului.

Inainte de intalnirea cu premierul a fost o intalnire obisnuita de sectie de procurori in care s-au rezolvat punctele de pe ordinea de zi, iar unul din punctele solutionate a fost tocmai aprobarea acestor standarde de evaluare a candidatilor pentru cele trei functii sau mai multe functii in sistemul Ministerului Public.

Acolo s-a stabilit foarte clar ca pentru functia de procuror-sef al DNA trebuie sa ai experienta si expertiza in materia investigarii marii coruptii, pentru functia de procuror-sef al DIICOT trebuie sa ai expertiza si experienta in combaterea crimei organizate iar pentru functia de procuror general sa ai expertiza la diverse niveluri manageriale. Ca lucrurile sa fie clare, nu putem lua oameni dintr-o parte sa ii punem la DNA, de la DIICOT la DNA, de la DNA la DIICOT si oricum vrem. Sunt institutii specializate si isi pot furniza singure, aceste institutii, liderii lor.

In opinia mea si a CSM, exact asta am aprobat, sunt institutii specializate, specializarea inseamna o aplecare deosebita a procurorilor pe anumite componente investigative si nu e normal sa facem experimente.

Sorina Matei: S-a vorbit depsre un meci al orgoliilor acolo si de o razbunare. Dumneavoastra nu ati fost de acord cu unele propuneri pe care ar fi urmat sa le faca Victor Ponta iar doamna Haineala ar fi dorit sefia DNA. Asta se vehiculeaza, ca v-ati aliat cu dna Haineala in acest demers pentru a bloca aceasta intelegere pentru ca nu v-au convenit toate numele care au parut in presa.

Daniel Morar: Decizia in CSM a fost luata in unanimitate, de 6 procurori. Nu a existat in CSM doar dna Haineala si dl Morar.

In al doilea rand nu ar trebui sa comentam zvonuri. Dna Haineala este presedinta CSM si nu vad de ce ar vrea altceva. Eu, in acest moment, nu am o miza persoanala si ar trebui sa imi fie indiferent cine e sef la DNA, la PG, la DIICOT, dar nu imi e indiferent mai ales cine e sef la DNA. Am condus aceasta institutie timp de 7 ani jumatate, stiu ce au facut acei procurori si, daca tot vorbim de numele vehiculate, mie mi se pare absolut inadmisibil ca niciunul din numele vehiculate sa nu provina de la DNA. Mi se pare absolut inadmisibil sa fie propus la DNA la nivel de zvon un om care nu a lucrat in DNA.

Sorina Matei:
Vorbiti de dna Kovesi.


Daniel Morar: Vorbesc in concret de dna Kovesi sau cine o fi, pentru ca daca DNA a performat in acesti ani acest lucru se datoreaza doar procurorilor DNA si nu altcuiva. E normal ca in fruntea DNA sa fie un om din DNA. Ce mesaj le transmitem procurorilor din DNA?

E descurajant si e un mesaj foarte clar. Nu aveti ce cauta la varful Ministerului Public.

Una din cerintele CE - ca am acceptat un mecanism, nu eu sau dumneavoastra ci statul roman - a fost ca cel care urmeaza sa fie sef DNA sa aiba expertiza si performanta in anticoruptie, sa aiba un CV in anticoruptie. Dna Kovesi nu are asa ceva. A fost procuror general al Romaniei, nu a avut atributii in activitatea investigativa. Eu nu spun ca nu poate sa ocupe aceasta functie. Orice om care a implinit 10 ani vechime in Ministerul Public poate sa ocupe aceasta functie. Ideea e ca noi trebuie sa ii alegem pe cei care au facut performanta in anticoruptie pentru DNA, care au facut performanta in combaterea crimei organizata la DIICOT, iar la Parchetul General de oriunde.

Alte declaratii facute de Daniel Morar:
 • Nu am o miza personala, in acest moment sunt numit judecator la CCR.
 • intrebat daca l-ar fi acceptat pe Tiberiu Nitu - Referitor la Tiberiu Nitu mi-am exprimat parerea atunci cand am votat cu "nu" la interviul in care a fost propus pentru functia de procuror general. Ce performanta a facut dl Nitu de doua luni ca sa fie propus din nou? A primit votul masiv al CSM, votul negativ.
 • rugat sa dea nume de oameni care ar fi potriviti sa conduca DNA: Am mai spus, ii consider indreptatiti sa conduca DNA pe cei care au fost sefii de sectii in acesti ani, pe Lucian Papici si pe Doru Tulus, pe unii sefi ai serviciilor teritoriale, Calin Nistor care acum conduce cu delegatie Ministerul Public, pe dna Elena Botezan, pe dna Mariana Alexandru, sunt oameni care in acesti ani au lucrat dosare grele, s-au dus cu ele in instante si care au obtinut condamnari, oameni care s-au validat profesional, acesti oameni merita sa fie procurori sefi ai DNA si nu altii. Si altii din DNA, precum dl procuror Viorel Cerbu.
 • In prima procedura a fost aproape o lipsa generala de incredere din partea sistemului judiciar ca va fi una "fair", insa vorbim de o a doua procedura, care a fost initiata de dna Pivniceru. Dna Pivniceru, inainte de a declansa a doua procedura, a facut un lucru bun, a cerut aproape tuturor sefilor din Ministerul Public sa propuna un numar de oameni,  3-4, pe care ei ii vad buni pentru ocuparea acestor functii.
 • Dna Pivniceru s-a intalnit apoi cu circa 35 de procurori din Romania, propusi intr-un fel sau altul de noi, procurorii, ca sa ii convinga sa se inscrie intr-o procedura. Prin urmare, aceasta procedura trebuie sa continue.
 • Noi cerem sa se respecte o procedura si sa fie transparenta daca avem oameni (la sefia institutiilor amintite - n.red.) care sa nu fie ai nimanui.
 • Incercam sa determinam oamenii sa se inscrie in procedura.
 • Dna Pivniceru a facut 3 intalniri regionale cu procurorii sa le spuna sa se inscrie in procedura, a fost insotita de membrii CSM. Cum puteam noi sa le spunem astazi ca nu e mai e cazul sa se inscrie?
 • Nu e de dorit un procuror general care sa nu influenteze procurorii, vorbesc de influentare in bine.
 • E normal ca ministrul Justitiei sa ii selecteze pe procurori dupa o procedura transparenta.
 • Avem delegarea etc. Nu cred ca activitatea Ministerului Public se desfasoara la parametri minimi pentru ca nu avem procuroroi numiti. Se functioneaza in aceeasi parametri.
 • Nu cred ca ministrul Justitiei poate sa vina si sa aleaga intamplator niste oameni.
 • E o sansa in plus. E o competitie la care se vor prezenta mai multi oameni, va fi de unde sa aleaga.
 • Standardele acestea le-am stabilit ca urmare a intalnirii cu dansa (Mona Pivniceru - n.red.), le-a trimis si le-am aprobat astazi in CSM.
 • Din vara anului trecut toate scrisorile CE au facut referire la necesitatea transparentei acestei proceduri.
 • CSM nu e nici punctul initial si nici cel final al acestei proceduri, suntem la mijloc.
 • In fata CSM, procedura va fi una transparenta si nu o sa acceptam altceva. Nu o sa ne schimbam punctul de vedere pe care l-am avut la precedenta propunere.
 • Mona Pivniceru si Victor Ponta au spus ca nu va mai fi Daniel Morar la... presedintele nu a spus asta. Presedintele numeste si in functie de ce i se propune.
 • intrebat daca DNA nu este organizat ca o sectie in cadrul Parchetului General: DNA este o directie, o structura in cadrul Parchetului General.
 • intrebat de ce Kovesi nu ar fi potrivita pentru DNA: Nu e problema mea sa cenzurez intentia dnei Kovesi de a candida. Mie mi se pare normal ca seful DNA sa fie unul dintre procurorii anticoruptie care in acesti ani au facut dosare mari.
 • Am pornit de la ce a cerut CE , ca seful DNA sa aiba "integritate, expertiza si performanta in activitatea anticorutie". Asta spune CE, asta am decis noi astazi la CSM.
 • S-au stabilit niste standarde de min. Justitiei care au fost trimise la CSM, noi astazi am aprobat asta prin hotarare. Nu se spune ca nu poate candida, se spuna ca acesta este unul dintre criterii.
 • Eu am dreptul ca procuror si ca membru CSM sa am o opinie, nu are decat ministrul justitiei sa propuna pe cine vrea.
 • Ministrul Justitiei si presedintele pot sa ignore acele criterii. 
 • Am spus ca ma simt in continuare procuror si ca as fi vrut sa continui aici. Cred ca o sa imi placa la CCR si o sa am lucruri de facut acolo.
 • Daca as fi avut posibilitatea sa continui in structurile Ministerului public as fi facut-o, dar nu am.
 • Consider ca cel mai potrivit la sefia DNA e un procuror din DNA. Nu am nimic impotriva dnei Kovesi.
 • despre ancheta privind referendumul: Nu pe mine nu trebuie sa fie suparati, ci pe cei care au facut fraude la referendum.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11427 vizualizari

 • +38 (46 voturi)    
  corect! (Marţi, 2 aprilie 2013, 21:34)

  corvus coraX [utilizator]

  Respect Daniel Morar!
  • +12 (14 voturi)    
   intradevar..... (Miercuri, 3 aprilie 2013, 7:43)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   .....tot respectul pentru acest om.

   "Nu ne intereseaza intelegerile intre actorii politici, daca CSM-ul are un rol in aceasta procedura a inteles astazi sa si-l exercite".

   In sfarsit, s-a pus punctul pe "i" si sper ca acesta a fost cotitura in care justitia a pornit cu adevarat pe drummul independentei fata de politic.
   Cu siguranta, presiunile politicului se vor inteti caci prin aceasta independenta sistem politic actual este amenintat si lovit in insasi temelia lui, coruptia iar o justitie adevarata nu va face decat sa accelereze prabusirea lui.
   Felicitari domnului Morar si tutruror celor care gandesc si actioneaza ca el !
  • +10 (12 voturi)    
   o idee (Miercuri, 3 aprilie 2013, 9:08)

   barbu007 [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   strasnic presedinte ar fi acest morar!!
   • +2 (2 voturi)    
    Strasnic Presedinte (Miercuri, 3 aprilie 2013, 11:44)

    proletara [utilizator] i-a raspuns lui barbu007

    ar fi Daniel Morar.
    In tarile unde haosul domneste cineva trebuie sa fie mana de fier. Morar ar fi bun si de Prim Ministru . Sa-i puna la treaba cinstita pe colegii din guvern si sa vedeti cum vom avea crestere economica ca in Turcia ( 8% pe an) si absorbtie fonduri europene 100%. Dar ce facem cu Kakarau, Felix, Fenekiu, etc. si gastile lor ? Mor de foame ca astia nu au nici o meserie !
  • 0 (6 voturi)    
   REALITATEA (Miercuri, 3 aprilie 2013, 10:13)

   ravi [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   ASTA ARE DREPTATE! El cand a venit prima data la DNA lucrase deja la DNA.
   Perfect illogic.
 • +33 (41 voturi)    
  Respect Domnule Morar! (Marţi, 2 aprilie 2013, 21:54)

  Sani [utilizator]

  !
 • -22 (32 voturi)    
  nu este imperativ (Marţi, 2 aprilie 2013, 22:14)

  dincannes [utilizator]

  Un actor a fost Preseditele SUA, un medic este Primarul Capitalei, un ministru de la Turism, trece tot ministru, dar la Mediu. Cei din CCR, nu au toti diplome, in drept constitutional. Inginerul Costin Georgescu a fost seful SRI-ului. (Un càpitan de navà, conduce incà, o tarà.)
  Un sef, un director (manager) este un administrator.
  DNA-ul poate avea un excelent sef, ce nu a instruit, decit dosare de terorism international.
  Cel mai important, este sà fie drept si nesantajabil. Sà aibe dosar (nu ca TB, care zice cà n-are), dar sà fie alb.
  • +17 (25 voturi)    
   Nu e deloc asa! (Marţi, 2 aprilie 2013, 22:35)

   Observator roman [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   Exemplele pe care le dati nu se potrivesc deloc. La DNA e vorba de chestiuni extrem de tehnice, nu e deloc acelasi lucru cu - sa zicem - managementul unui spital! Mie nu imi pasa ca afisati o pozitie contra presedintelui Basescu, ci ca faceti afirmatii pe care nu le-ati putea dovedi ("nu ca TB, care zice cà n-are").

   Asadar se subintelege ca seful DNA nu trebuie sa fie santajabil, in plus insa trebuie sa fie meserias. Tocmai asta nu vor actorii politici ai momentului...
   • -4 (14 voturi)    
    NU EL VA INTOCMI DOSARE (Miercuri, 3 aprilie 2013, 0:48)

    dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Observator roman

    El va dirija pe cei ce intocmesc dosare si au experientà, cà asa ii va alege el, cu o bunà experientà. Pe cei slabi, neexperimentati, ii va da afarà.
  • +11 (19 voturi)    
   alesi vs. numiti (Marţi, 2 aprilie 2013, 22:36)

   IoanaDC [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   Una este sa fii ales prin vot (actorul si capitanul de nava ajunsi presedinti, doctorul-primar, etc.) si alta este sa fii numit intr-o functie. Unele institutii au prin definitie o conducere politica, aleasa prin vot, unde se presupune ca cel votat are mandat din partea alegatorilor. Spre exemplu ministerele. Aceasta conducere politica imprima directiile generale in functie de programul politic validat prin vot. Implementarea insa nu s eface de catre actorii politici, ci de catre profesionistii, birocratii, tehnocratii care nu se aleg la 4 ani, ci raman mereu acolo. Alte institutii sunt din start conduse de profesionsiti, numiti pe baza competentei si nu alesi de populatie. Ceea ce ne cere UE si ceea ce cere si CSM acum este ca aceste numiri sa se faca in baza unor criterii clare, prin concurs, si nu pe ochi frumosi.
  • -3 (9 voturi)    
   Daca (Marţi, 2 aprilie 2013, 22:38)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   avizul CSM este consultativ,Ponta putea sa mearga mai departe,daca se intelegea cu Base treburile esrau aranjate.
   Eu cred ca nu s-a inteles cu marinerul, deaceea s-a sucit.
   • +2 (4 voturi)    
    Oarecum (Miercuri, 3 aprilie 2013, 7:19)

    feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Avizul este facultativ, insa trebuie sa existe. Ori Morar a amenintat cu prelungirea la maximul de 60 zile a termeneului privind acordarea avizului (sunt obligati sa il dea - negativ sau pozitiv) daca nu se respecta cele convenite cu Uniunea Europeana.

    Ce ar fi insemnat asta? O noua palma pe obrazul lui Ponta fiindca Min Justitiei demareaza si controleaza procedura iar procurorii protesteaza impotriva acestui simulacru de concurs cum pot mai bine.
  • +3 (15 voturi)    
   ? (Miercuri, 3 aprilie 2013, 0:27)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   atunci sa punem o femeie de serviciu sau portarul de la firma mea !
  • +5 (9 voturi)    
   Ce va place sa le amestecati! (Miercuri, 3 aprilie 2013, 8:50)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   Daca este, de ce este, daca nu e, de ce nu!
   Am mai avut un ginecolog la agricultura si, mamaaaa, ce galagie ati facut!
   Cu exemplele tale putem continua; un puscaris participa la congresul psd, un criminal este presedinte de onoare, ...
   Daca ai fi un pic obiectiv si nu supus docil latrine, poate ti/ar cadea ceata de pe ochi!
   In rest, ....
   • -2 (2 voturi)    
    vesnica polarizare: noi am avut... voi ati facut.. (Miercuri, 3 aprilie 2013, 11:21)

    nellino [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    observ ca pe foruml asta nu poti fi decat pentru sau impotriva. ceea ce cam respinge din start ideea oricarei obiectivitati in discutie!

    PS: Daca tu ai fi un pic obiectiv ai recunoaste ca nu poti sa il faci pe Ilici criminal pentru simplul motiv ca nu a fost condamnat pentru nici o crima.
 • -23 (33 voturi)    
  ce fariseu acest Morar (Marţi, 2 aprilie 2013, 22:57)

  busola [utilizator]

  Pana acum s-a opus cat a putut pe oriunde s-a intersectat cu Pivniceu dar ca sa ramana la infinit interimar pe functie prefera sa se pitule in spatele hotararilor celei pe care a criticat-o!
  • +9 (15 voturi)    
   ? (Miercuri, 3 aprilie 2013, 0:30)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui busola

   pivniceru nu a fost transparenta la inceput atunci cand ea a facut selectia, interviurile, de ex ca la csm, sa urmaresaca pe net, sa vada lumea cat de prosti au fost nitu si celelalt
  • +6 (16 voturi)    
   scuze (Miercuri, 3 aprilie 2013, 0:43)

   math [utilizator] i-a raspuns lui busola

   ..iarasi am dat din greseala un vot pozitiv !?@#%$
   Ciutacule, esti pe tot terenul, la RTV la Antene pe hotnews.... Respect, tu chiar muncesti din greu si chiar iti meriti locuinta sociala!

   Toti cei care se opun USL sunt niste basisti abjecti care se ascund si ei pe unde pot. Le e frica tuturor de Voiculescu si de cei 7,4 miliarde de votanti. Colegul tau Mircica ii va demasca si apoi strivi pe toti fara mila. Peste 20 ani de ani nimeni nu-si va mai aminti de Chuck Norris.
   • +5 (7 voturi)    
    Ba Pardon (Miercuri, 3 aprilie 2013, 7:20)

    feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui math

    Chuck Norris, citind acum multi ani un catren al lui Nostradamus, si-a schimbat numele in Mircea Badea.
 • +5 (9 voturi)    
  Nu e nimic de obiectat la mesajul D-l Morar (Miercuri, 3 aprilie 2013, 5:17)

  alex1234 [utilizator]

  1.
  Nu e nimic de obiectat la mesajul D-l Morar
  L-am citit de 2 ori.
  Tot ce spune este corect.

  2. iata ca si "mult injurata" d-na Pivniceru a incercat sa faca ceva corect, citez pe d-nul Morar:

  "Dna Pivniceru s-a intalnit apoi cu circa 35 de procurori din Romania, propusi intr-un fel sau altul de noi, ca sa ii convinga sa se inscrie intr-o procedura. Prin urmare, aceasta procedura trebuie sa continue."

  Intrebare pentru D-nul Ponta:
  De ce si-a dat demisia d-na Pivniceru?
  Nu cumva ati fortat-o sa-si ea demisia (cu acordul tacit a lui Antonescu)?

  3. Mesajele d-lui Basescu
  "S-o rotim pe doamna Kovesi cu domnul Morar"

  Cat si Mesajele d-lui Ponta:
  "Presedintele a facut un compromis punandu-l pe Morar la Curtea Constitutionala, [acum trebuie sa fac si eu un compromis punand-o pe Kovesi la DNA]"

  ambele ne arata un troc politic ordinar.
  Doi oameni politici negociaza impartirea functiilor din justitie de parca ar fi la taraba de pes.te in piata.

  Ambii , dar mai ales Basescu (ca Ponta tocmai lovise cu Ordonante Neconstitutionale in Curtea Constitutionala), au recitat luni intregi pe ecranele televizoarele "cum lupta ei pentru respectarea independentei Justitiei"

  4. "lumea portocalie" se uita in gura lui Basescu, si isi imagina cum lupta el pentru Justitie
  Uite asa lupta pentru justitie:
  "si dă-i, si dă-i si luptă... " vorba lui Caragiale

  Va amintiti de pozele alea cu "Constitutia in Spate"
  Ce va zic ele azi?

  5. "lumea rosie" se uita in gura lui Ponta si Antonescu si isi imaginau cum "lupta ei sa depolitizeze justitia de mizerabilul Basescu care a subordonat-o"

  Pai exact asa 'lupta' cum au facut-o in aceste zile, cu Ponta in rolul marelui saltimbanc : "azi vesel, maine trist"
  adica "azi mincinos , maine si mai mincinos"

  si cu Cabotinul Antonescu care dupa ce "si-a retras perfid, postul de Ministrul al Justitiei" facea pe "lupul moralist" seara de seara pe la A3....
 • +3 (5 voturi)    
  Valabil (Miercuri, 3 aprilie 2013, 9:09)

  solar [utilizator]

  Pozitia si demersul lui Daniel Morar este absolut unul valabil. si a fost exprimat foarte categoric in fata lui Ponta. De aceea a si cedat , ucenicul laudat de Ion Iliescu. Laudat pentru ca a castigat o batalie subterana si oculta dintre PSD si PNL . Iar PNL a pierdut batalia in mod sigur, ceea ce l=a si infuriat la culme pe Cacarau. Degeaba mai incearca Cacarau sa castige pe ultima suta de metri Exigentele MCV sunt astfel satisfacute tocmai prin retragerea strategica a lui PONTA , iesit acum basma curata dintr-o batalie din care nu avea cum sa iasa castigator. Intervine aici insa , remarca foarte exacta facuta de MRU. USL are toate sansele sa se pa inainte de vreme pentru PNL si cu serioase consecinte pentru RO. Esec mai mare pentru PNL- formatie de dreapta, nici ca se putea , dar care implica un esec al intregii drepte din Romania.Si asta e adevarata situatie grava a tarii, rezolvabila doar in context general UE si mondial. Se putea sa nu fie , sa nu se ajunga aici, era mult mai bine ,mai benefic pt Romania, dar de acum a trecut baba cu colacii.
 • +3 (5 voturi)    
  Da, jos palaria! (Miercuri, 3 aprilie 2013, 9:47)

  v_sile [utilizator]

  Poate unora li se parea un targ acceptabil: Basescu pune un om, Ponta alt om, hai ca nu e atat de rau cu Kovesi la DNA. Acest targ ar fi costat extrem de scump in viitor: de aici incolo toate numirile (la procurori adjuncti, de exemplu) ar fi mers la fel: cu targuri. Fara concurs, fara dosare si competente expuse in clar. Doar targuri prin spate.

  Ce face acum CSM in corpore si Morar in particular e un lucru mare pentru tara asta.

  Va multumesc, domnule Morar, dumneavoastra si celor asemenea dumneavoastra, care ati refuzat sa va indoiti dupa cum bate vantul si ati facut lucrurile asa cum trebuie.
  • +1 (3 voturi)    
   DANIEL MORAR (Miercuri, 3 aprilie 2013, 11:32)

   proletara [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

   felicitari pentru acest comentariu v_sile. subscriu .i ma rog domnului sa se contamineze toti romanii de calitatile domnului daniel morar. cat mai exista barbati ca dansulsi colegii sai, romania nu va pieri.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by