Ministrul Dan Sova va cere o ancheta Corpului de Control al premierului Victor Ponta asupra contractului incheiat cu compania americana Bechtel pentru realizarea Autostrazii Transilvania. Ministrul a declarat duminica seara in emisiunea "Kilometrul 0" la Digi24 ca va sesiza si Parchetul daca vor fi descoperite nereguli de natura penala. Totusi, statul roman va plati unele despagubiri pentru incetarea contractului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alte declaratii:

  • Niste penalizari pentru incetarea inainte de termen a contractului se vor plati, insa nu e vorba de penalizarile de jumatate de miliard de euro vehiculate la un moment dat. Voi dori un control specific numai pe acest contract. Daca Corpul de Control concluzioneaza ca sunt probleme, atunci inainteaza la DNA.
  • Contractul (cu Bechtel) e semnat in sistem fidic. In acest sistem, incetarea inainte de termen da dreptul constructorului sa primeasca despagubiri. La momentul 30 aprilie, cand negocierile se vor incheia, dupa acest moment am cerut Corpului de Control al premierului un control specific numai pe acest contract. Daca corpul de control concluzioneaza ca sunt probleme, atunci inainteaza la DNA.
  • Din totalul de 1,4 miliarde de euro, Miron Mitrea nu a platit decat 50 de milioane de euro. Din 2011 nu au mai platit nimic, ne-au lasat noua un cadou de 50 de milioane de euro pe care l-am platit acum zece zile. Boc nu a mai platit nimic.
  • In suma pe care o vom plati Bechtel intra ce prevede contractul, dar si ce trebuia platit din 2011, fie ca e vorba de conservarea lucrarilor etc... Va fi public, vom da suma si ce reprezinta.
  • Ce e important - si este o alta chestiune care va face obiectul Corpului de Control al premierului este ca din august anul trecut, de cand s-a incheiat depunerea ofertelor pentru A4, nu au reusit pentru trei tronsoane nici azi.