Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat, marti seara, in timpul emisiunii 'Subiectiv' de pe Antena 3, ca ar fi cazul ca premierul Victor Ponta sa se intalneasca cu cancelarul german, Angela Merkel.

'Nu stiu de ce nu s-a vazut, dar dupa parerea mea, ar fi cazul sa se vada. Deci, sper sa fie adevarat zvonul ca s-a stabilit o intalnire', a spus Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Acesta a apreciat ca ar fi bine ca intalnirea dintre premierul Romaniei si cancelarul german sa aiba loc cat mai repede.

Prim-vicepresedintele PNL, fost lider national al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, a mai spus ca el, daca ar fi fost premier, s-ar fi vazut deja cu cancelarul Angela Merkel.

O apropiere a Romaniei de Germania ar fi benefica mai ales economic, in opinia lui Klaus Iohannis.

'Eu cred ca toata lumea este de acord ca intre Romania si Germania relatiile pot fi mult mai bune decat sunt acum. Avem relatii economice bune, avem foarte multi investitori din Germania si totusi, traim permanent cu impresia aici ca exista o raceala care nu ar trebui sa existe. Din acest motiv, pot sa spun ca este cazul ca primul-ministru sa faca o vizita la Berlin, este cazul sa se intalneasca cu doamna cancelar Merkel si este cazul sa aduca relatiile bilaterale un pic mai sus', considera prim-vicepresedintele PNL.

Dupa trecerea la PNL, Klaus Iohannis a sustinut, in luna martie a acestui an, ca Germania nu se va mai opune intrarii Romaniei in Schengen in 2014, cand in aceasta tara nu va mai fi campanie electorala.

Klaus Iohannis: Nu am fost nici consultati, nici cooptati pentru harta regionalizarii

Primarul Sibiului, liderul grupului de lucru al liberalilor privind regionalizarea, sustine ca liberalii nu au fost 'nici consultati, nici cooptati', in realizarea primei harti provizorii a regionalizarii, prezentate public de ministrul Liviu Dragnea, citeaza Agerpres.

'Acest studiu care a fost prezentat, inclusiv aceasta harta, este rezultatul muncii, probabil, unor specialisti. Nu am fost nici consultati, nici cooptati. Eu privesc aceasta harta, ca pe un rezultat provizoriu, sau mai exact ca si pe un rezultat suprapus peste o chestiune pe care o avem acum, si anume actualele regiuni de dezvoltare', a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, regionalizarea ar trebui sa duca la modernizarea administratiei 'invechite' din Romania.

'Eu cred ca sunt doar doua argumente valide (...) Noi, in realitate, dorim modernizarea administratiei din Romania. Avem o administratie invechita, model invechit. Dorim o modernizare reala a administratiei. Dorim sa aducem decizia mai aproape de cetatean. (...) Regionalizarea poate sa fie parte din modernizarea administratiei', a explicat Iohannis.

Prim-vicepresedintele crede ca 'regionalizarea nu se poate face doar de sus in jos' si are nevoie de 'criterii clare'. Primarul Sibiului a marturisit ca nu s-ar supara daca fosta capitala culturala europeana nu ar ajunge capitala regionala, insa doar in cazul in care ar exista motive obiective si o explicatie clara in acest sens.