Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca democrat-liberalii nu se vor alatura niciunei forte politice componente din cadrul USL in cazul in care alianta la guvernare se va rupe, dar ca PDL va colabora cu toate partidele care impartasesc valorile de dreapta si ca tinta partidului pe care-l conduce este aceea de a obtine un scor electoral de peste 30% la alegerile parlamentare din 2016.

Vasile Blaga la Realitatea TVFoto: Captura Realitatea TV

"(...) Alegerile vor avea loc in 2016. Normal vom guverna cu partidele care impartasesc aceleasi valori de dreapta ca si noi. Nu vreau sa mai spun nimic, pentru ca automat s-ar interpreta: a batut palma, nu stiu cine cu nu stiu cine", a declarat Vasile Blaga, intrebat spre cine, dintre PSD si PNL, s-ar indrepta PDL in cazul in care s-ar afla in situatia negocierii guvernarii in 2016, transmite Agerpres.

Pus in fata scenariului in care PNL i-ar propune postul de premier contra sustinerii pentru Crin Antonescu la prezidentiale in cazul unei rupturi in USL, Vasile Blaga a raspuns: "Ei vor merge impreuna in alegeri si il vor sustine pe domnul Antonescu, iar noi vom veni cu un candidat credibil in 2014 la Presedintie".

Despre candidatul PDL la prezidentiale, intrebat daca acesta va fi Emil Boc sau Adriean Videanu, Blaga a spus ca "va fi cel pe care si-l va dori partidul".

Rugat sa comenteze opinia critica exprimata de europarlamentarul PDL Cristian Preda cu privire la tenta de "uselizare" pe care actuala conducere o da prin declaratiile "contra- Traian Basescu", Blaga a mentionat: "Sa nu-si faca nici domnul Preda (Cristian Preda -n.r.), nici nimeni, ganduri. Nu ne vom apropia de nicio forta politica din USL. Suntem un partid de opozitie, vom face opozitie. Vom face opozitie cu argumente, cu solutii. Nu numai vom critica, vom veni cu solutii".

Blaga a adaugat ca in 2016 PDL trebuie sa depaseasca 30% scor electoral.

Vasile Blaga: Monica Macovei are sanse foarte mari sa se regaseasca pe lista PDL pentru europarlamentare

Liderul PDL a mai declarat ca Monica Macovei are sanse foarte mari sa figureze pe lista de candidati ai PDL la europarlamentarele din 2014, isi face foarte bine treaba ca europarlamentar, ca si Cristian Preda.

"Eu cred ca are sanse foarte mari (sa se numere printre candidatii PDL la europarlamentarele din 2014 - n.r.). Vom avea criterii dupa care vom stabili lista pentru europarlamentare, doamna Macovei isi face treaba la Parlamentul European", a declarat presedintele PDL intrebat daca Macovei va figura pe lista pentru PE a partidului.

Intrebat si despre Sebastian Bodu, liderul democrat-liberalilor a raspuns: "Domnului Bodu nu prea i-am remarcat activitatea ( in cadrul PE - n.r.) sa zic asa, dar primele doua persoane de care ati spus, da isi fac foarte bine datoria".

Vasile Blaga considera ca cele mai multe dintre masurile luate de Guvernul Boc au fost bune

Cele mai multe dintre masurile luate de Guvernul Boc au fost bune, iar cele care au vizat reducerea cheltuielilor bugetare au fost necesare, a mai afirmat Blaga.

"E greu sa iei masuri impotriva puterii de cumparare a oamenilor (...). Sa iei bani de la om din buzunar e greu si platesti pentru asta. (...) Dar masurile de reducere a cheltuielilor bugetare trebuiau luate, pentru a stabiliza economia", a spus presedintele PDL.

Intrebat, legat de fostii contracandidati la sefia PDL, daca are incredere in Elena Udrea, Blaga a raspuns afirmativ, dupa care a adaugat: "Avem un proiect comun: PDL".

"Doamna Udrea a fost un ministru bun", a mai spus Blaga, potrivit Mediafax. Intrebat daca ar numi-o din nou ministru pe Udrea, Blaga a raspuns afirmativ.

Potrivit lui Blaga, si Anca Boagiu si Gheorghe Ialomitianu au fost ministri buni.

Referindu-se la relatia PDL cu Traian Basescu, Blaga a mai spus ca aceasta este stabilita de insusi presedintele tarii in acest moment.

In schimb, liderul democrat-liberal a criticat prestatia actualei guvernari, in special in domeniul economic.

"In primul rand, nu guverneaza. Pur si simplu au mintit oamenii in campania electorala. (...) Se inregistreaza o reducere a investitiilor, chiar pe fonduri rambursabile si nerambursabile, prin neasigurarea cofinantarilor", a apreciat Vasile Blaga.

Blaga s-a referit si la procesul de reorganizare administrativ-teritoriala, precizand ca acesta este necesar, insa nu in modul in care il propune USL.

"Sunt convins ca vom boicota procesul de regionalizare al Guvernului. (...) Vor sa mearga pe cele opt regiuni de dezvoltare ale lui Cozmanca", a spus Blaga.