Presedintele Traian Basescu incearca sa-si creeze imaginea de tutore al actualului guvern, dupa modelul pe care l-a promovat in perioada in care Emil Boc era prim-ministru, a afirmat joi, presedintele PNL, Crin Antonescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

'Este reflexul, de inteles, al lui Traian Basescu, daca ii intelegi psihologia, de a poza in continuare macar intr-un tutore al guvernului, daca nu in capul propriu-zis al acestui guvern. Romania, pe timpul guvernelor Boc, a fost de fapt o republica prezidentiala. (...) Ei, bun, acum nu mai e cazul. Totusi, e greu psihologic sa renunte la postura, repet, macar de tutore care sa mangaie pe cap, daca nu poate sa atace, macar sa laude, dar in orice caz sa induca ideea ca e acolo, ca e la carma, ca guvernul e sub controlul, sub evaluarea lui macar', a spus liderul PNL, la Digi 24.

In opinia sa, atitudinea pe care presedintele o are fata de actualul guvern trebuie tratata cu circumspectie, citeaza Agerpres.

'Instabilitatea in judecati de valoare a domnului Basescu e deja periculoasa, incat sa mai fie luata in seama. Pot sa va spun ca eu nu sunt atat de incantat ca domnul Basescu de propriul meu guvern, desi, spre deosebire de domnul Basescu, chiar cred in acest guvern, cred in sansa lui si il sustin. (...) Presedintele Basescu nu are nici pe departe, ca sa spun asa, bunele intentii pe care lasa sa se inteleaga ca le-ar avea', a mai spus Crin Antonescu.

"Eu nu sunt așa încântat ca dl. Băsescu de propriul meu guvern... Așa cum dl. Băsescu se preface că ar fi încântat", a subliniat copreședintele USL. El a afirmat că președintele pozează în continuare într-un tutore al guvernului, pe care îl gratulează cu "laude și dezmierdări".

textul se actualizeaza