Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca este convins ca sentinta in dosarul sau ii va fi favorabila si, intrebat daca a comis faptele de care este acuzat, a afirmat ca "niciun hot nu spune ca a comis o fapta", iar in instante ajung si oameni nevinovati, relateaza Mediafax.

"Acum stiti ce se intampla? Niciun hot nu spune ca a comis o fapta. Niciun infractor nu spune ca a comis o fapta. Cred ca nici nu are sens sa ma intrebati. Important este sa asteptam decizia instantei. Eu le multumesc celor care au in continuare incredere in mine, pentru ca pana la urma exista si oameni nevinovati care ajung in instante", a spus Fenechiu, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, intrebat daca a comis faptele de care este acuzat.

El a aratat ca in cazul in care va fi gasit vinovat va pleca din Guvern, dar este convins ca sentinta ii va fi favorabila.

Totodata, ministrul Transporturilor a afirmat ca pana in prezent premierul nu i-a solicitat niciodata demisia.

"Nu mi-a solicitat premierul Ponta niciodata demisia, pentru ca daca un premier iti solicita demisia, nu ai alternative, trebuie sa ti-o dai. Pot mai mult decat atat sa va spun ca eu cu Victor Ponta nu putem spune ca am fost foarte buni prieteni, nici nu ne-am inteles foarte bine, dar spre placuta mea surprindere, de cand sunt membru al Guvernului, am o colaborare as putea sa-i spun impecabila cu Victor Ponta si nu am sa-i reprosez absolut nimic. Dimpotriva, a fost in spatele meu si m-a ajutat in orice situatie in care am avut nevoie de ajutor", a adaugat Fenechiu.

Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA anul trecut, in dosarul cunoscut ca "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata, fapte care ar fi fost comise in perioada in care a fost actionar sau administrator la firmele Fene Grup, La Rocca Iasi si Tehnorom Iasi.