Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, la Romania TV, ca are indoieli legate de informatia referitoare la o posibila candidatura a presedintelui Traian Basescu la functia de secretar-general NATO.

"Eu am si indoieli, dar nu am niciun fel de informatie. (...) Mi se pare un pic ciudata stirea. Mi s-a parut ca nu era nicio stire, azi, duminica", a spus premierul la RTV, citat de Agerpres, comentand astfel o informatie vehiculata, duminica, in mediul online.

Intrebat daca i se pare credibila informatia, premierul a precizat ca presedintele nu l-a informat in legatura cu planurile sale.

"Habar n-am. (...) Nu stiu ce va face Traian Basescu. Nu ii sunt atat de apropiat sa imi spuna planul lui. Stiu ce fac eu. Cu mine nu a vorbit asa ceva si nu s-a pus niciodata problema", a aratat Ponta.

Pe de alta parte, el a admis ca a vorbit cu o persoana din Romania despre ipoteza in care un roman ar ocupa o functie de secretar general al ONU sau al NATO, precizand insa ca nu-si face "iluzii". "E greu sa obtii o asemenea functie", a subliniat, in context, premierul Ponta.

El a mentionat, insa, ca pot exista astfel de discutii fara ca premierul sa aiba cunostinta de ele, dar a subliniat ca nu cunoaste foarte bine procedura numirii secretarului general NATO

"Nu sunt un specialist in NATO si nici nu intentionez sa fiu, e treaba presedintelui (...) insa stiu ca e vorba de foarte multe discutii informale intre statele membre, am avut ocazia sa discut cu alti prim-ministri europeni care aveau candidat, era vorba de Italia, de Polonia. (...) Numai in masura in care este agreat in special de pilonul NATO, si anume SUA, dar si de alti parteneri europeni, poate fi vorba de o asemenea functie", a spus el.

Potrivit dcnews.ro, surse din mediul diplomatic au confirmat faptul ca in cancelariile occidentale a fost luata in discutie candidatura presedintelui Traian Basescu la functia de secretar general NATO.