Fostul premier Adrian Nastase a declarat, sambata seara, ca in PSD exista o "anumita presiune" pentru desemnarea unui candidat propriu la alegerile prezidentiale, precizand ca in acest caz PNL ar putea obtine pozitia de premier, dar europarlamentarele se dovedesc mai importante pentru partide, relateaza Mediafax.

"Exista o anumita presiune, inclusiv din partea... in interiorul PSD pentru ca PSD sa aiba un candidat propriu (la alegerile prezidentiale - n.r.). Evident ca acest lucru ar crea o foarte mare nervozitate in zona liberala. Poate ca liberalii, unii dintre ei, si-ar dori acest lucru, pentru ca in felul asta, daca PSD ar da presedintele, atunci conform intelegerii (protocolul USL - n.r.) ei ar avea seful Guvernului. Dar chestiunea asta ar crea o foarte mare nemultumire, evident, la nivelul lui Crin Antonescu", a declarat Nastase intr-o emisiune la Antena 3.

Totodata, el a sustinut ca decizia privind candidaturile pe liste separate la europarlamentare arata ca aceste alegeri sunt mai importante decat cele prezidentiale.

"Partidele trebuie sa se hotarasca in definitiv care sunt alegerile cele mai importante. Sunt alegerile europarlamentare, sunt alegerile prezidentiale? (...) Din punctul meu de vedere, daca alegerile prezidentiale erau considerate cele mai importante, tocmai pentru a finaliza schimbarile in cadrul regimului Basescu, atunci la europarlamentare ar fi trebuit sa se mearga impreuna, pentru ca rezultatele de la europarlamentare vor determina tot felul de tensiuni la nivel local", a sustinut Nastase.

El a precizat ca primul care a anuntat candidatura pe liste separate la europarlamentare a fost presedintele PNL, Crin Antonescu.

Fostul lider al PSD a pledat pentru pastrarea unitatii USL cel putin pana la momentul alegerilor prezidentiale de anul viitor.