Copresedintele USL Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca intre el si liderul PSD, Victor Ponta, nu exista "niciun duel al credibilitatii", iar popularitatea de care se bucura premierul nu il ingrijoreaza, dimpotriva, il face increzator in castigarea viitoarelor alegeri prezidentiale, transmite Agerpres.

Intrebat cum comenteaza faptul ca sondajele il plaseaza pe locul al treilea in ceea ce priveste increderea si gradul de simpatie dupa Victor Ponta si Sorin Oprescu si despre ipoteza ca PSD sa desemneze viitorul candidat la Presedintie, Antonescu a afirmat ca nu are niciun motiv sa ia in calcul un astfel de scenariu, intrucat USL are un proiect politic de anvergura pe care s-a angajat sa il duca la bun sfarsit.

El a adaugat ca Victor Ponta este "personajul principal al vietii politice romanesti" si este firesc sa beneficieze de o "prima de succes" pentru lucrurile bune pe care le-a facut actualul Executiv in primul an de guvernare.

"Nu e niciun duel al credibilitatii intre mine si Ponta, pentru ca suntem coechipieri si, asa cum am castigat alegerile locale si parlamentare, vom face totul sa castigam si alegerile prezidentiale. USL exista si nu ne vom putea prezenta amandoi la alegeri. Nu ma ingrijoreaza popularitatea sau gradul de incredere de care beneficiaza Victor Ponta, dimpotriva", a explicat Antonescu.

Potrivit acestuia, capitalul de imagine de care se bucura premierul il avantajeaza, deoarece va fi candidatul la Presedintia Romaniei cu cea mai puternica sustinere din 1989 si pana in prezent.

Antonescu: Nu am fost niciodata ingrijorati ca Ponta sau PSD si-ar pregati o alta majoritate

Crin Antonescu a mai declarat la Realitatea TV ca nici el si nici PNL nu sunt ingrijorati de ipoteza ca PSD sa-si pregateasca o alta majoritate politica.

Intrebat cum comenteaza apropierea PP-DD de PSD, Crin Antonescu a spus ca acest lucru nici nu-i ingrijoreaza si nici nu-i indispune pe liberali, fiind convins ca Victor Ponta este un politician abil, pragmatic si inteligent care nu va renunta la o majoritate comoda si legitima, in schimbul uneia fragile.

"Noi, PNL, nu am fost niciodata ingrijorati ca Ponta sau PSD si-ar pregati la nevoie sau la o adica o alta majoritate. Ponta e destul de inteligent si serios, la fel si alti lideri ai acestui partid. (...) Sunt pragmatici. Nu dai o majoritate de 70% votata de oameni, un proiect politic solid cum este USL, pe o majoritate carpita de 50% care nu are legitimitate in fata electoratului. Nu iti bati cuie in talpa. PNL este un partid care stie sa faca Opozitie", a afirmat Antonescu, mentionand, totodata, ca aceste speculatii sunt facute de analisti "cu apetit pentru intriga".

Antonescu referitor la gazele de sist: Nimeni nu pune la cale distrugerea litoralului

Presedintele PNL a mai declarat ca problema exploatarii gazelor de sist pe litoralul Marii Negre trebuie abordata cu obiectivitate, pe baza de studii temeinice care sa releve riscurile si avantajele, subliniind ca "nimeni nu pune la cale distrugerea litoralului".

Antonescu a mentionat ca, in actualul context economic si politic international, Romania nu-si poate permite sa cada in niciuna dintre extreme, respectiv sa refuze sa exploateze resursele naturale pe considerentul ca trebuie sa le lase mostenire generatiilor viitoare si nici "nu-si poate bate joc de ele" si "sa le dea pe mai nimic".

"Atunci avem calea de mijloc. Trebuie sa avem discutii serioase cu parteneri seriosi, sa calculam riscurile si oportunitatile. (...) Trebuie sa discutam pe baza de studii, nu dupa pareri si impresii. (...) Trebuie puse in balanta ce riscuri asuma, ce conditii si care sunt castigurile de moment si de perspectiva", a spus liderul liberal.

Intrebat daca va castiga alegerile prezidentiale de anul viitor si daca va vedea ca exploatarea gazelor de sist pune pericol sanatatea oamenilor si a mediului se va opune acestora, Antonescu a declarat ca, intr-o astfel de ipoteza, garanteaza ca se va opune indiferent de compania care va realiza lucrarile.