Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, considera ca se poate discuta despre confiscarea autoturismelor in cazul soferilor care incalca legislatia rutiera, adaugand ca trebuie vazut daca procedura de confiscare a produsului infractiunii se poate aplica si in astfel de cazuri, transmite Agerpres.

"Avem in momentul de fata o procedura pentru confiscarea produsului unei infractiuni. Nu stiu daca premierul a avut in vedere acest concept mai larg de confiscare a produsului unei infractiuni. (...) Vedem accidente, de cele mai multe ori savarsite din culpa. Este o discutie care se poate face, daca aceasta procedura de confiscare a produsului infractiunii se poate aplica si in acest caz", a declarat Cazanciuc, in emisiunean"Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro Tv, intrebat daca ideea, despre care vorbea si premierul Victor Ponta, privind confiscarea autoturismelor celor care incalca legislatia rutiera, i se pare una fezabila.

Potrivit ministrului Justitiei, o astfel de masura trebuie judecata foarte atent pentru ca infractiunile rutiere, de cele mai multe ori sunt din culpa, iar soferii sunt pusi in situatia de a lua o decizie in 'fractiuni de secunda'.

Intrebat care este parerea sa personala cu privire la ideea confiscarii masinii conducatorilor auto care produc accidente Robert Cazanciuc a afirmat: "Cu siguranta merita o discutie si cu siguranta cei care se urca bauti la volan, deci accepta ca pot gresi, merita si o asemenea sanctiune".