Digi24 demareaza o campanie pragmatica si lucida care sa arate cat de aproape sau cat de departe sunt copiii din Romania de ceea ce parintii lor isi doresc pentru ei. Pe parcursul unei saptamani, incepand de luni 27 mai pana simbata 1 iunie, Digi24 le va arata telespectatorilor cum este sa fii "Nascut in Romania". Timp de 7 zile Digi24 si-a propus sa realizeze tabloul situatiei copiilor din Romania si sa abordeze situatia acestora din toate unghiurile. Fie ca vorbim despre sanatate, educatie, familie, siguranta sau violenta, copiii din Romania sunt, de cele mai multe ori, afectati de multiplele lacune din sistem.

In 30 de reportaje realizate într-un timp record , singura televiziune de știri care emite full HD își propune să identifice cauzele care plasează România pe ultimul loc dintr-un număr de 29 de țări la capitolul bunăstarea copiilor.

În fiecare zi, de luni până vineri, în jurnalele orelor 10.00, 13.00 și 17.00, vor fi dezbătute probleme presante și stresante ale copiilor. Cel mai simpatic reporter de televiziune, Miruna, de la “Jurnal pentru copii”, va avea, în toată săptămâna dedicată de Digi24 celor mici, o rubrică dedicată ei în Jurnalele de știri. De asemeni, pe parcursul întregii săptămâni, în studioul Digi24 vor fi invitați copii care excelează în diverse domenii, copii cu care România se mîndrește, copiii care au pus țara noastră pe harta creierelor lumii prin intermediul competițiilor internaționale pe care le-au câștigat.

Luni, 27 mai, Digi24 încearcă să afle ce face statul roman pentru cei mici, care sunt programele guvernamentale si cum au fost ele, de-a lungul anilor, implementate, câte instituții s-au fost ocupat, în ultimii 23 de ani, de copii. Potrivit unui studiu UNICEF România are cei mai nefericiți copii. Reporterii Digi24 le vor arăta telespectatorilor care sunt principalele amenințări la adresa celor mici, cum stăm cu sărăcia, situația natalității, care sunt riscurile atunci când vorbim de sănătatea copiilor.

Marți dezbaterile continuă cu ziua dedicată educației. Este ziua în care facem un tablou al sistemului de învățământ pentru toti cei “Născuți în România”. Invitații Digi24 în edițiile speciale de la orele 10.00, 13.00 și 17.00 vor încerca, alături de jurnaliștii Digi24, să afle de ce haos este cuvântul de ordine care a dominat sistemul de învățământ în România după Revoluție.

În cadrul campaniei demarate de Digi24 miercuri, 29 mai, este ziua dedicată Societății și valorilor. Și asta pentru că, în săptămâna dedicată copiilor, Digi24 încearcă să afle care mai sunt modelele acestora, cum arată generația Facebook și care sunt șansele copiilor de la oraș în fața celor de la țară.

Una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă cei mici este cea legată de sistemul național de sănătate. De aceea joi, 30 mai, Digi24 investighează acest domeniu care dă multe bătăi de cap. De ce au eșuat campaniile naționale de vaccinare, care este starea spitalelor pentru copii, lăsate în paragină, dar și cum se face excelența în medicină, cu bani puțini și pasiune multă pentru copii? Sunt întrebări al căror răspuns îl deslușim alături de cei mai buni specialiști în domeniu.

Vineri întreaga zi este dedicată, în edițiile speciale ale Jurnalelor de știri, familiei. Campania “Născut în România” pune în valoare importanța prezenței părinților în dezvoltarea unui copil.

Sâmbătă, 1 iunie, de la 09.30, cei mici sunt sărbătoriți într-o ediție specială a emisiunii care le este dedicată, “Jurnal pentru copii”. Vedetele Digi24 Adriana Muraru, Alice Iacobescu, Stelian Muscalu, Laura Teodoru, alături de copiii lor, sunt invitații speciali ai lui Sara și ai lui Radu în zi de sărbătoare. Ei vor vorbi despre semnificația zilei copilului și despre valorile pe care Digi24 le promovează încă din prima zi de emisie- corectitudine, imparțialitate, informație relevantă.

“Născut în România” este un demers jurnalistic fără egal care continuă seria campaniilor cu care Digi24 și-a obișnuit telespectatorii din prima zi de emisie. Cum e să fii copil născut în România a fost, încă din prima secundă de emisie, un subiect principal în programele de știri difuzate de Digi24, iar campania dedicată Zilei Copilului este un nou exemplu de jurnalism corect făcut, o analiză rece și echidistantă a situației actuale a copiilor în România.