Presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, liderul liberal Crin Antonescu, a sustinut marti ca regimul numirii sefilor serviciilor de informatii nu se schimba, dar ca acestia vor fi votati numai de Senat.

'Exista riscul sa se dea o interpretare gresita. Regimul numirii sefilor serviciilor speciale nu se schimba de fapt. Ei sunt propusi de catre presedintele Romaniei ca si pana acum si votati pana acum erau votati de Parlament in plenul sau. Acum intr-o redistribuire a a atributiilor intre cele doua Camere vor fi votati numai de Senat, dar ei sunt propusi tot de presedinte si in sensul acesta nu avem o noutate, avem o noutate ca doar o Camera a Parlamentului si nu amandoua', a spus Antonescu, la Antena 3, citeaza Agerpres.

El a reiterat ca Senatul va vota propunerile presedintelui in ceea ce priveste sefia serviciilor.

'Nu ma intereseaza ce sau cum poate fi un presedinte sau domnul Basescu, nu facem aceasta Constitutie pentru bucuria sau tristetea unei persoane, cu atat mai putin a domnului Basescu. Ce-i mai important este altceva, iata articole care o data, ca sa nu existe dubii si ca sa fie o intelegere corecta Senatul numeste directorii SRI, voteaza de fapt propunerile presedintelui. Pentru ca se poate intelege altceva, ca presedintele nu mai are prerogative, ceea ce nu este adevarat', a aratat Antonescu.