Vicepremierul si ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, astazi, ca nu renunta, ca urmare a deciziei CC privind constitutionalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultarii populare in octombrie, mentionand ca aceasta ar putea sa dureze trei zile, transmite Mediafax.

Dragnea a subliniat, la Antena 3, ca revizuirea Constitutiei si regionalizarea sunt doua proiecte majore pentru viitorul Romaniei, si de aceea nu este adeptul amanarii acestor proceduri.

Intrebat daca ia in calcul, asa cum a mai spus, organizarea unui referendum care sa se intinda pe doua zile, Dragnea a raspuns: "Poate sa dureze si trei zile".

El a adaugat ca in contextul in care pragul electoral ramane la 50%, exista o decizie a CC de anul trecut "care ne spune ca referendumul se poate organizat in mai multe zile".

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constitutionala in masura in care nu se aplica referendumurilor organizate in decurs de un an de la data intrarii in vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constitutiei, dupa decizia de miercuri a CC, va fi luata in USL, el mentionand ca sunt luate in calcul toate variantele, inclusiv amanarea pentru anul viitor, chiar si odata cu alegerile prezidentiale.