"Ne vedem chiar maine cu doi dintre gigantii mondiali ai telecomunicatiilor care vor sa dezvolte investitii in romania, si o companie de energie nucleara. Ministrul Nita a fost deja aici dar acum ca prim ministru dau mai multa forta acestui proiect. Sunt alte proiecte de infrastructura care privesc autostrazi, canalul Siret Baragan, portul Constanta, investitii in telecomunicatii si energie. Companiile chineze au fost deja informate si acum la nivel de prim ministru dau impulsul politic", a declarat seful guvernului.
Despre acordul cu FMI. Victor Ponta sustine ca acordul cu FMI este un succes si, desi l-am incheiat, Romania nu a luat bani.
- Romania poate si ar fi bine sa aiba in continuare un acord preventiv, deci sa nu luam bani de la FMI. Sa avem un acord preventiv, tocmai pentru ca atunci cand apare un studiu din asta, eu sa spun: 'Stati putin, am un certificat de sanatate fiscala si bugetara, de reforme structurale de la FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana. Si va asigur, in fata acestor certificate, studiile sunt mai putin importante''
- Decizia nu o voi lua eu singur ci voi discuta cu paretenerii de alianta si cu toti actorii politici.
- 30% e un cvorum normal. Cand vin 7 milioane de romani si voteaza la un referendum e foarte bine. Un an de zile, pana vom putea organiza referendumul, va trece usor.
- Mi se pare rational ca acel referendum sa se suprapuna cu alegerile.
Ponta a ajuns duminica in China, unde efectueaza o vizita oficiala la invitatia omologului sau Li Keqiang. Vizita in China face parte din turneul asiatic inceput pe 26 iunie, care a mai inclus Azerbaidjan, Kazahstan si Uzbekistan.
Pina acum stim ca CFR Marfa a fost facut cadou unei firme private dubioase si Romania a platit 97 mil. Euro, prima transe pentru 12 avioane F-16 vechi, toate astea sub pretextul ca ne penalizeaza FMI daca nu privatizam CFR Marfa si nu cumparam 12 avioane F-16.
Nu este clar ce inseamna ca acordul cu FMI s-a incheiat cu bine. Nu este clar de ce trebuie sa avem un acord preventiv cu FMI. In 2009, un imprumut preventiv de 19 miliarde a dus la scaderea fortata a salariilor si pensiilor un an mai tirziu.
Imi repet dilema: nu au atat USL cat si copresedintii ei peste 50-60% din incredere/voturile poporului? De ce ii este frica lui Ponta de raspunsul poporului?
Da' cu poporu'?
apropos, de ce n-au venit aia 7.4 milioane sa dea cu stampila in USL?
PS. pa nika de la MTC nici eu nu-l inteleg.