Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat miercuri seara, intr-o emisiune la Romania TV, ca s-a pus problema de mai multe ori sa preia un minister, dar nu a facut-o pentru ca dosarul de la DNA sa nu creeze probleme de imagine respectivelor guverne.

Relu Fenechiu la RTVFoto: Captura RomaniaTV

Relu Fenechiu a declarat ca va demisiona din Guvern daca va fi condamnat, in prima instanta, in dosarul "Transformatorul", potrivit RTV.net. Pe de alta parte, Fenechiu a sustinut ca dosarul sau a fost tergiversat nepermis de mult, iar acest lucru i-a afectat cariera politica. Astfel, ar fi fost in carti de cinci ori pentru ocuparea unui post de ministru, ultima data in primul guvern al lui Victor Ponta.

"De fiecare data am zis ca este mai bine sa stau deoparte. Apoi mi-am zis ca nu e bine sa mai stau deoparte doar pentru ca procurorii tin un dosar si il scot doar cand le convine", a declarat Fenechiu, aratand ca i se imputa lucruri care s-au petrecut in perioada 2002-2004, iar dosarul a fost facut inca din 2006.

Liberalul l-a acuzat pe presedintele Basescu pentru instrumentarea dosarului sau. "Traian Basescu mi-a facut enorm de mult rau in viata (...) Suta la suta de la Basescu mi se trage", a spus Fenechiu.

Fenechiu a spus ca a avut sprijinul lui Crin Antonescu atunci cand a preluat portofoliul Transporturilor. "Crin Antonescu a trecut peste toate prejudiciile, pentru ca au fost si prejudicii de imagine. Ramane de vazut daca am adus si beneficii (...) Sa stiti ca Crin Antonescu s-a batut foarte mult ca eu sa fiu ministru in acest cabinet. Victor Ponta nu m-a dorit", a afirmat Fenechiu, adaugand insa ca are o relatie de colaborare foarte buna cu premierul.

Pe de alta parte, acesta sustine ca dosarul instrumentat de catre procurori nu l-a impiedicat in exercitarea mandatului de ministru, amintind de intalnirile pe care le-a avut cu demnitari straini in legatura cu semnarea unor documente. "Cand m-am dus la comisarul Johannes Hahn, nu m-a tinut la usa", a argumentat deputatul PNL.

  • Citeste despre dosarul "Transformatorul", in care este judecat Relu Fenechiu, in sectiunea Anticoruptie