Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca tine legatura cu fiica sa, Camelia Voiculescu, cea care se ocupa de trustul de presa, zilnic, iar cu seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, vorbeste ori de cate ori este o problema de strategie sau de politica economica, citeaza Agerpres.

'Tin legatura cu fiica mea zilnic, dimineata, la pranz si seara, cu fiicele mele de fapt, iar cu domnul Alexandrescu ori de cate ori e o problema de strategie, acum nu stim ce sa facem sa iesim din must-carry, cum a facut Pro TV sau sa nu iesim, problemele de politica comerciala, de strategie economica le discut cu Sorin Alexandrescu, cu Marius Tuca, cu cei care iau deciziile. Nu pot sa stau acasa, fiind pensionar, sa ma odihnesc, sunt inca verde', a spus Voiculescu la Realitatea TV.

El a adaugat ca zilele acestea o casa importanta de avocati din Bucuresti lucreaza la filmul intreg care confirma ca RCS-RDS i-a dat mita lui Mitica Dragomir.

'Cand materialul va fi gata el va fi dat publicitatii, va fi trimis inclusiv la DNA, ministrului Justitiei, CSM, peste tot, astfel incat sa se vada ca aceasta ancheta jurnalistica era reala (ancheta pe care Antena 3 a facut-o cu privire la subiect), nu era in scop de santaj. Materialul pe larg nu a mai fost prezentat pe post pentru ca in momentul in care au aparut promo-urile cred eu ca s-a declansat toata tevatura cu Sorin Alexandrescu, si aici cred ca a fost ceva calculat. Sorin Alexandrescu a gasit si o sa sesizam acum, o mita de 3-4 milioane de euro. Acest domn Bendei avea microfoane pe el, avea instructiuni sa-l atraga pe Alexandrescu in aceasta capcana a santajului', a precizat Voiculescu.

Despre suspendarea presedintelui Basescu:

'Eu am fost autorul a doua suspendari, am participat cat am putut de activ la procesul de demitere, s-ar parea ca nu am fost suficient de prevazator, de analitic, motiv pentru care nu am reusit, dar ce stiu eu este ca Romania cu Traian Basescu pe functia de presedinte nu are decat de pierdut. Daca ar depinde de mine as face-o maine (n.r.- a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu). PC ar vota, dar PC singur nu are o majoritate care sa poata sa-i permita acest lucru. Daca si PNL va fi de acord si daca impreuna vom convinge si PSD sa fie de acord sigur ca o vom face. Nu am initiat o discutie, cu draga inima ma gandesc sa o initiez, numai ca astept sa clarificam intai lucrurile cu partenerii nostri ca sa nu repetam istoria din 2012. Daca aceste lucruri pot fi clarificate, nu cred ca mai e o piedica ca domnul Traian Basescu sa-si termine mandatul inainte de termen', a spus Voiculescu la Realitatea TV, citeaza Agerpres.

El a adaugat ca subiectul va fi dezbatut in cadrul USL si se va lua decizia 'cea mai inteleapta'.

Voiculescu a precizat ca audierile din ultima vreme la DNA, inclusiv a vicepremierului Liviu Dragnea, au legatura cu faptul ca opinia publica a constatat ca referendumul pentru demiterea presedintelui trebuia validat.

'Cred ca toata nebunia a inceput in momentul in care premierul Victor Ponta si opinia publica a constatat, pe baza unor date de statistica oficiale, ca referendumul de fapt a fost corect si trebuia validat. A fost momentul in care Traian Basescu si-a dat seama de impostura, si-a dat seama ca, cu date oficiale pe masa, poporul, institutiile, strainatatea, au vazut realitatea si din cele 1,5 milioane de voturi furate sau deturnate au ramas 70 de dosare pentru voturi in neregula, din lovitura s-a dovedit ca nu a fost nicio lovitura de stat, deci, practic, ce ar urma acum ar fi, daca e posibil, o sa consultam corpul de avocati, sa vedem in ce masura poate fi validat referendumul pe baza datelor de acum', a incheiat presedintele fondator al PC.