Copresedintele USL, Crin Antonescu, a declarat telefonic la Realitatea TV ca ramane solidar cu premierul Victor Ponta in chestiunea coabitarii si cu proiectele derulate sustinand ca amanarea reformelor majore asumate de actuala guvernare este cauzata de deciziile Curtii Constitutionale unde "Traian Basescu continua sa aiba influenta".

Despre pactul de coabitare

  • As putea spune ca si eu stiam ce se va intampla, nu sunt surprins de evolutia lucrurilor. Pactul de coabitare nu a adus niciun castig pentru Romania, ci a adus castiguri de natura politica, interna, intr-un spatiu restrans, respectiv pentru Traian Basescu si oamenii sai. Nu i-a folosit decat lui Traian Basescu.
  • Am fost impotriva acestui act politic.
  • Am ramas si raman solidar cu Victor Ponta, pot sa-mi imaginez motivele pentru semnarea pactului, insa din pacate cred ca am avut dreptate.
  • Nu noi, USL-ul, am hotarat sa amanam aceste proiecte importante si reforme ci pur si simplu o Curte Constitutionala, unde Traian Basescu are influenta, a decis altfel...
  • Nu sunt in vacanta nici alaturi de premier si nici de presedinte. In vacanta e nromal sa fii alaturi de familia ta.
  • Despre numirea lui Ovidiu Silaghi la Transporturi. Presedintele PNL a sustinut ca, in situatia in care presedintele Traian Basescu va refuza numirea lui Silaghi la Transporturi, acesta va trebuie sa motiveze decizia.
  • Eu, personal, cred ca nu va fi refuzat Ovidiu Silaghi si ca decretul de numire va fi semnat. Asa cred, nu pot sa bag mana in foc.

Despre modificarea Constitutiei si Regionalizare:

  • Sunt doua proiecte majore care trebuie infaptuite indiferent de cine va fi presedinte sau premier.
  • Ambele proiecte vor fi facute probabil in cursul anului viitor. Ele nu sunt in aer, sunt amanate, o amanare regretabila. Noi ne-am fi dorit mai devreme sa facem aceste lucruri, mai ales regionalizare
  • Eu cred ca trebuie sa ne angajam in aceste lupte chiar cu riscul de a pierde.
  • Despre dosarele lui Liviu Dragnea: Traian Basescu si grupul lui au politizat in buna parte DNA-ul, ANI si alte institutii, dar in acelasi timp au reusit sa transmita in tara si strainatate ca ei sunt luptatori pentru Justitie.

Despre crimele comunismului

Antonescu a fost intrebat la Realitatea TV daca PNL sustine, in contextul cazului Alexandru Visinescu, o eventuala modificare a legislatiei astfel incat crimele comunismului sa fie clar definite si considerate crime impotriva umanitatii, imprescriptibile, indiferent de data la care au fost comise.

'Categoric sustin aceste lucruri. (...) Am discutat cu Andrei Muraru, directorul IICCMER, acolo este o echipa de oameni tineri, capabili si categoric calificati, fac o treaba foarte buna si tot ceea ce putem face in sprijinul lor vom face. Eu personal sunt intru totul de acord', a afirmat Antonescu la Realitatea TV. El a subliniat ca admira maniera in care comunitatea mondiala evreiasca a luptat pentru a impune tema Holocaustului si o legislatie in cele mai importante tari.