"Nu am nici un motiv sa nu cred in sinceritatea doamnei Udrea", a declarat presedintele PDL Vasile Blaga la Digi 24. Liderul democrat- liberal spune ca a avut o intalnire cu fostul ministru al Turismului, intalnire in care aceasta care l-a asigurat ca nu vrea sa paraseasca partidul. Blaga a subliniat ca nu este "adeptul excluderilor".

"Am avut o discutie foarte sincera cu doamna Udrea. Si-a declarat devotamentul fata de partid, a spus ca nu o intereseaza o alta constructie politica. I-am spus si eu ca anumite declaratii pe care le-a facut au nemultumit si ca a si primit reactiile colegilor, lucru care pe mine nu ma bucura. Aceste lucruri trebuie discutate in interiorul partidului", a marturisit democrat-liberalul.

Vasile Blaga a negat existenta unei liste negre a PDL pe care s-ar afla nume ca Elena Udrea sau Theodor Paleologu si spune ca nu este adeptul excluderilor iar acest subiect nu se afla pe agenda Colegiului Director care va avea loc pe 17 august la Baia Mare.

"Vom discuta stadiul in care noi ne indeplinim obligatiile pe care ni le-am asumat in programul nostru politic. Nu tinem pe nimeni cu forta in partid, daca cineva isi doreste un alt drum e liber sa il abordeze", a precizat Vasile Blaga, care a spus ca nu s-a referit la cineva anume atunci cand a declarat ca "nu poti fi un membru fidel al PDL contribuind la constructia altui partid. Ipocrizia nu poate fi dusa la maximum".

"Nu m-am referit la cineva anume. Am vazut o dezinformare crasa intr-un cotidian, referioare la existenta unei liste negre pe care era Elena Udrea sau Theodor Paleologu. Domnul Paleologu, ca un copil, s-a si grabit sa raspunda fara sa intrebe colegii din Biroul Permenent National. Erau anumite semnale din teritoriu ca ar exista si oameni preocupati de punerea pe picioare a altor constructii politice. Am explicat foarte clar ca pe noi ne intereseaza PDL si nu altceva, iar cei care au alt tip de abordare nu au ce cauta in acest partid. Daca vor fi membri PDL care isi vor dori sa plece sau militeaza fatis pentru alte constructii politice, nu vom tolera. Ii lasam sa plece sau daca va fi cazulvom proceda la indepartarea lor din partid."

  • Blaga: Suntem deschisi spre o colaborare cu toate fortele politice de dreapta astfel incat sa putem merge uniti in viitoarele alegeri prezidentiale

Presedintele PDL a mai declarat ca are o colaborarea foarte buna cu Forta Civica si Noua Republica si crede ca fortele de dreapta ar trebui sa mearga unite in viitoarele alegeri prezidentiale. "Noi suntem deschisi spre o colaborare cu toate fortele politice de pe partea dreapta astfel incat dupa alegerile europarlamentare sa discutam foarte clar care e cel mai bine plasat dintre candidatii partidelor - eu sper ca va fi cel al PDL- astfel incat sa mergem uniti in viitoarele alegeri prezidentiale", a spus Vasile Blaga.

Presedintele PDL a declarat ca partidul pe care il conduce ia in calcul doua modalitati de a alege prezidentiabilul. "Vom avea alegeri interne si vom avea doua formule pe care sa decidem. Putem alege candidatul nostru, cei care vor dori sa se inscrie in cursa, prin alegerea lui de catre toti mebrii de partid sau putem apela la sistemul american, judetele sa aiba electori si sa decida spre cine opteaza."

Presedintele PDL a mai subliniat ca nu il vede presedinte pe candidatul USL, Crin Antonescu. "Nu va ajunge nici Antonescu la Cotroceni, chiar daca va fi candidatul USL. Credea cineva ca nu va castiga Nastase alegerile prezidentiale chiar la primul tur al alegerilor?"