Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, la Romania TV, ca rezilierea contractului cu firma americana Bechtel a fost realizata de ministrul pentru mari proiecte de infrastructura, Dan Sova, pe baza unei copii legalizate a contractului original, pe care ministrul l-a reclamat ca fiind de negasit.

Este extrem de bizar ca in toti acesti ani, in care s-a tot renegociat acel contract, nimeni nu stia unde e contractul pana l-a cerut Sova. El, sigur, a avut copia legalizata, a avut toate celelalte cand a lucrat la reziliere. Primul exemplar, cel de la CNADNR de atunci, cum se numea, pur si simplu nu este in arhiva CNADNR", a declarat premierul, potrivit Mediafax.

Ponta l-a sfatuit pe Dan Sova sa reclame la Parchet lipsa originalului, pentru a se afla unde se gaseste acest document.

Ministrul Dan Sova a sustinut recent ca desecretizarea contractului cu Bechtel, semnat in 2003, nu s-a facut pentru ca nu s-a gasit, la Ministerul Transporturilor, varianta originala, in replica, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu precizand ca documentul se afla la Serviciul Probleme Speciale, etajul 2, camera 58.

Anca Boagiu a anuntat, saptamana ttrecuta, ca a depus plangere penala la Parchetul ICCJ impotriva ministrului Dan Sova, acuzandu-l ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003 pentru a-l apara pe fostul premier.