Jurnalista Corina Dragotescu, care a emigrat recent in Statele Unite, va lucra pentru consulatul Romaniei la Los Angeles, in calitate de atasat de presa, relateaza Realitatea.net.

Corina DragotescuFoto: Agerpres

Informatia a fost confirmata, pentru o publicatie din SUA, de catre consulul Eugen Chivu.

Pe de alta parte, jurnalista a facut precizari pe Facebook legate de aceste informatii si a afirmat ca nu este atasat de presa sau diplomat, ci are o colaborare "cu ora" cu consulatul.

"Vad ca o serie de publicatii reiau o mare mizerie scrisa despre mine si vreau sa fac urmatoarele precizari. NU sunt atasat de presa al Consulatului din Los Angeles. NU am divortat vreodata si nici n-am de gand sa o fac. NU am folosit vreu leu de la contribuabilul roman in procesul meu de emigrare.

Sunt in continuare jurnalist la Romania TV si am o colaborare locala, cu ora, cu Consulatul din LA sa reflectez actiunile din comunitatea de romani din California.

NU sunt diplomat si nici nu imi doresc asa ceva, sunt detinator de green card, deci este exclusa o intrare, vreodata, in diplomatie si vreau sa raman in zona presei dar si in legatura cu comunitatea romana din California," scria Dragotescu luni.

Ministerul de Externe a precizat, la solicitarea Evenimentului Zilei, ca jurnalista Corina Dragotescu are un contract de prestari servicii cu consulatul din Los Angeles, incepand cu 1 august 2013.