Copresedintele USL, Crin Antonescu, a explicat la Realitatea TV ca nu a urmarit sa jigneasca pe nimeni cand a pronuntat termenul "parsivel" in discursul de joi ci doar a vrut sa arate ca nu e corect ca el sa fie asociat cu Vasile Blaga in chestiunea proiectul minier de la Rosia Montana.

Crin AntonescuFoto: Captura Realitatea TV

"Chiar daca domnul Blaga ar avea aceeasi parere nu e corect sa sugerezi ca noi am fi stabilit impreuna acest lucru...Daca eram rau nu foloseam diminutivul de la 'parsiv'", a declarat liderul liberal.

Alte declaratii:

Despre pozitia PNL fata de proiectul minier Rosia Montana:

  • In USL s-a stabilit ca fiecare este liber sa voteze dupa cum doreste in chestiunea proiectului. Noi, PNL-ul, am hotarat sa votam impotriva, ne-am prezentat foarte serios argumentele si asta e tot. Nu e vorba de nicio cearta.
  • PNL nu isi doreste sa iasa de la guvernare sau sa rupa USL-ul. Oamenii ne-au dat un mandat clar si trebuie sa-l ducem la capat.
  • Indiferent daca erau sau nu oameni in strada, noi am fi votat impotriva proiectului RMGC. Asta nu inseamna ca acesti oameni au iesit degeaba in strada.
  • Nu s-a intamplat nimic rau, nicio tragedie, discutiile pot continua in Parlament cu mai multe informatii, proiectul poate fi imbunatatit, erorile indreptate...
  • Nu pot fi de acord cu scandarile "jos corporatiile" etc.
  • Nu cred insa ca trebuie sa ne speriem ca zece mii de tineri ies in strada si sa ne repezim sa spunem ca din cauza asta nu mai vin investitorii si nu se mai face economie in Romania fiindca tinerii protesteaza impotriva sistemului.
  • Indiferent daca se va forma o majoritate parlamentara care sa sustina proiectul minier Rosia Montana noi ne mentinem pozitia. Asta nu e un motiv insa de cearta in Coalitie.
  • 'Eu votez impotriva proiectului de lege privind Rosia Montana si convingerea mea sa votez impotriva a crescut, din pacate, in ultimele zile, din aceste discutii, ceea ce nu inseamna, in general, ca nu am incredere in Guvernul Romaniei

Despre relatia cu Victor Ponta si atacurile lui Ioan Rus:

  • Eu am vazut cum Victor Ponta a spus: "trei ani de zile, eu nu am spus o vorba rea despre Crin Antonescu". Nici nu avea motiv. Exista case diferite si case diferite. Eu, daca am ceva de spus partenerului meu, asociatului meu politic, ies eu si o spun eu. Eu nu am grupuri de oameni carora sa le dau drumul cum dau drumul cainilor in curte. Sunt scoli diferite. In PNL, nu se vorbeste, nu se tace la ordin.

Antonescu, despre realizarile economice ale USL: Am reusit sa mentinem o cota unica foarte joasa, am atras investitori, am creat locuri de munca...