Premierul Victor Ponta a explicat, luni seara, la TVR1, ca il sprijina in continuare pe Crin Antonescu in cursa pentru presedintie si ca declaratia sa anterioara ca nu l-ar mai sustina viza doar cazul in care liderul liberalilor nu ar mai dori sprijinul PSD. "Nu vad o alta forma de majoritate parlamentara acum. Exceptand proiectul Rosia Montana-Gold Corporation, exista proiecte majore in care votul USL a fost clar si unitar cum a fost proiectul de modificare a Constitutiei", a declarat Ponta.

Premierul Ponta a fost intrebat, luni seara, intr-un interviu acordat B1 TV, cine este candidatul PSD la presedintie. "Pana alaltaieri v-as fi spus fara niciun fel de emotie Crin Antonescu, dar am vazut ca nu mai vrea sa fie candidatul USL. Poate ca se razgandeste", a raspuns acesta.

Primul ministru a afirmat in mai multe randuri ca din pozitiile publice exprimate recent de Antonescu ar rezulta ca acesta nu mai doreste sprijinul PSD. "Poate a spus-o la suparare (referitor la sprijinul PSD), dar daca e asa, vom avea congres si vom decide pe cine sustine", a spus la un moment dat Victor Ponta, afirmand insa din nou ca in 2014 nu ca candida la alegerile prezidentiale.

Seful PSD nu crede ca Antonescu se pregateste pentru alegerile prezidentiale prin declaratiile facute in ultima perioada: "Eu cred ca nu se pregateste de campanie electorala, sa te pregatesti de campanie spunand ca nu ai sprijinul PSD, nu mi se pare cea mai inteleapta strategie. Sa spuna ca nu vrea, si nu il mai sustine. Mergem la PSD si vedem pe cine sustinem. Noi am decis o data sa il sustinem pe Crin Antonescu, dar daca nu vrea, cu forta nu se poate".