Premierul Victor Ponta a declarat marti seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca exista interese economice din afara tarii ca Romania sa nu-si redeschida mineritul, nu doar exploatarea aurului, si sa nu fie independenta economic din punct de vedere al gazelor. Seful Guvernului a adaugat ca nu poate sa faca publice informatiile la care are acces.

"Exista interese economice din afara Romaniei ca Romania sa nu-si redeschida mineritul, nu doar exploatarea aurului, si sa nu fie independenta economic din punct de vedere al gazelor. Exista si acest gen de influente. Din calitatea de prim ministru nu pot sa fac publice informatiile la care am acces", a declarat prim-ministrul.

Ponta s-a referit si la declaratia facuta luni la postul public de televiziune potrivit careia este "probabil" ca unii politicieni sa fi fost cumparati de Rosia Montana Gold Corporation, explicand ca: "Am zis ca e posibil sa fie politicieni cu interese financiare, dar am raspuns la o simpla intrebare. Eu nu eram nici macar in politica in '99-2000, cand s-a semnat protocolul."

"Este inca un motiv pentru care nu am vrut sa ia decizia Guvernul. Eu as vrea sa dam avizul, pentru ca sunt indeplinite toate standardele de mediu, dar am zis mergeti si discutati in Parlament, sa afle toata lumea, sa se exprime toata lumea. Si dl. Basescu si dl. Antonescu au spus sa-l faca Guvernul. Pai ori esti contra, ori esti pentru. Faptul ca dupa 15 ani in care niciun guvern nu a avut curajul sa spuna facem sau nu facem exploatarea, eu am avut curaj si ministrii care au lucrat, sa punem proiectul pe masa Parlamentului. Dar macar nu il mai tin si eu si sa-l las mostenire la guvernul urmator", a mai afirmat seful Guvernului.