Ponta, la RTV: Exista interese economice din afara ca Romania sa nu-si redeschida mineritul
"Exista interese economice din afara Romaniei ca Romania sa nu-si redeschida mineritul, nu doar exploatarea aurului, si sa nu fie independenta economic din punct de vedere al gazelor. Exista si acest gen de influente. Din calitatea de prim ministru nu pot sa fac publice informatiile la care am acces", a declarat prim-ministrul.
Ponta s-a referit si la declaratia facuta luni la postul public de televiziune potrivit careia este "probabil" ca unii politicieni sa fi fost cumparati de Rosia Montana Gold Corporation, explicand ca: "Am zis ca e posibil sa fie politicieni cu interese financiare, dar am raspuns la o simpla intrebare. Eu nu eram nici macar in politica in '99-2000, cand s-a semnat protocolul."
"Este inca un motiv pentru care nu am vrut sa ia decizia Guvernul. Eu as vrea sa dam avizul, pentru ca sunt indeplinite toate standardele de mediu, dar am zis mergeti si discutati in Parlament, sa afle toata lumea, sa se exprime toata lumea. Si dl. Basescu si dl. Antonescu au spus sa-l faca Guvernul. Pai ori esti contra, ori esti pentru. Faptul ca dupa 15 ani in care niciun guvern nu a avut curajul sa spuna facem sau nu facem exploatarea, eu am avut curaj si ministrii care au lucrat, sa punem proiectul pe masa Parlamentului. Dar macar nu il mai tin si eu si sa-l las mostenire la guvernul urmator", a mai afirmat seful Guvernului.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Am o soluţie la-ndemână: primul-ministru ponta să i le spună, în privat, deputatului ponta. Sau, ca o alternativă, domnul deputat ponta s-o seducă pe soţia primului-ministru ponta şi să le afle. Iar apoi, din calitatea de mâna a doua de deputat, să ni le împărtăşească şi nouă.
Oricare este scenariu, azi bat clopotele, cad pe noi timpurile - nu suntem demni sa mostenim pamanturile!
1) La Rosia Montana, Romania va putea lua doar 2% din aurul extras adica maxim 6 tone din estimatul de 300. Inutil de spus ca sumele cheltuite pentru extractie vor fi suportate de la bugetul de stat ca subventii pentru minerit si vor depasi valoarea celor 6 tone aur.
2) Gazele de sist au costuri de extractie pe metru cub putin mai mici decit pretul unui metru cub de gaz. Afacerea banoasa a companiei Chevron rezida in faptul ca va primi subventii de la stat pentru a acoperi costul exorbitant al extractiei dupa care va vinde gazul la pretul pietei fara a cheltui un dolar pentru extractie.
Astazi avem romani care sunt interesati ca industria tarii sa nu mai fie vanduta pe 2 lei unor grupuri de interese, care lasa peshchesul la politicieni.
Romanii aceia au iesit in strada si vor mai iesi. En gros.
E simplu.