Comisia parlamentara pentru Rosia Montana nu poate rezolva problema de fond, a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor, la RFI, aratand ca Guvernul ar trebui sa retraga proiectul de lege din Parlament, pentru ca documentul contine "foarte multe elemente neconstitutionale".

Potrivit liderului UDMR, comisia parlamentara pentru Rosia Montana "nu va rezolva problema de fond. Problema exploatarii miniere de la Rosia Montana nu poate fi rezolvata de aceasta comisie, fiindca proiectul de lege asa cum noi am vazut, forma in care a fost trimis la Parlament contine foarte multe elemente neconstitutionale si aceste elemente nu pot fi clarificate de catre comisia de specialitate. Acolo sunt oameni din toate domeniile, dar in primul rand eu cred ca Guvernul si coalitia ar trebui sa se gandeasca in continuare la retragerea acestui proiect".

Proiectul de lege privind Rosia Montana trebuie asumat de Guvern, nu de Parlament, crede liderul UDMR. "Eu nici macar nu spun ca trebuie imbunatatit acest proiect, eu spun ca acest proiect trebuie asumat in integralitate de catre Guvern, nu de catre Parlament, ca daca dai o lege tintita pentru o anumita firma si indiferent de ce firma vorbim, vorbim acum de Gold Corporation, dar maine-poimaine de ce nu dai pentru alta firma, pentru alta exploatare miniera sau pentru o alta activitate economica. Nu e corect, nu e constitutional", afirma el.