Crin Antonescu: Solutia pentru alesii locali - amnistie pentru conflictul de interese si recurs in interesul legii pentru incompatibilitate
El aratat ca are in vedere rezolvarea situatiilor trecute ale alesilor locali aflati in conflict de interese sau in stare de incompatibilitate.
"Eu cred ca trebuie gasita o rezolvare si pentru situatiile trecute, pentru ca acesti oameni nu pot fi scosi din locurile in care au fost alesi de cetateni pentru ca unii dintre ei respectand de pilda norme si prevederi europene ISPA, erau in procesul de preaderare care le cerea unui primar sau unui consilier sa reprezinte comunitatea. Nu avem de fapt, cel putin potrivit filosofiei occidentale, un conflict de interese pentru ca un conflict de interese este intre public si privat, acolo avem public - public", a sustinut Antonescu la RTV, potrivit Mediafax.
Liderul PNL a precizat ca ANI ar fi trebuit sa sesizeze legiuitorul cu privire la "o greseala de legislatie".
"Solutia mea apropo de retroactiv sau solutia pe care doresc sa o discutam si cred ca o putem adopta pentru a scoate toti acesti oameni care nu au gresit dintr-o situatie imposibila este, pe de-o parte, o lege de amnistiere in ceea ce priveste conflictul de interese, pentru ca aceasta este o acuzatie penala si amnistierea poate sa actioneze retroactiv strict pe aceste spete, nu pe toate conflictele de interese, pe aceste spete (ale alesilor locali care s-au regasit in societatile de utilitati publice, n.r.), iar in ceea ce priveste incompatibilitatile cred ca aici trebuie sa ne adresam si sa solicitam cel putin ministrului Justitiei un recurs in interesul legii. Si atunci lamurim aceste lucruri. Modificam legea pentru viitor", a mai spus Antonescu, potrivit Agerpres.
El a indicat ca aceasta propunere nu a fost discutata in USL, dar ca urmeaza a fi dezbatuta si ca este o idee pe care o are.
Antonescu a mai spus ca juristii pe care i-a consultat au sustinut varianta propusa de el.
Crin Antonescu: Nu merg la Universitate. Putem sa vedem daca ne injura sau daca ne injura mai rau
Liderul PNL a mai fost intrebat la RTV daca va merge in Piata Universitatii pentru a discuta cu manifestantii.
Antonescu a declarat ca nu se va prezenta in Piata Universitatii pentru a discuta cu protestarii pe subiectul proiectului de la Rosia Montana deoarece este necesar un dialog institutional. El a mentionat ca in aceasta perioada nu va da curs nici invitatiei de a se deplasa la Rosia Montana, pentru a discuta cu sustinatorii proiectului.
"In Piata Universitatii nu, putem sa facem o poza, putem sa vedem daca ne injura, sau daca ne injura mai rau - ca astea sunt doua variante, ca de pupat nu ne pupa nimeni. O discutie serioasa cu reprezentantii, cu liderii reprezentativi in masura in care exista trebuie purtata, si trebuie purtata la Comisie (speciala pentru Rosia Montana, n.r.). Cu cei de la Rosia Montana se poate purta dialogul la Rosia Montana, dar la suprafata, ca se vede mai bine, arati hartii, planuri, nu are rost jos (in mina, n.r.) ca nu ai ce sa faci jos", a sustinut Antonescu, potrivit Mediafax.
El a mai declarat ca pentru protestarii din Piata Universitatii in multe cazuri este "doar un pretext" subiectul Rosia Montana.
"Guvernul nostru si noi, care suntem acum intr-o majoritate, suntem intr-o situatie destul de delicata pentru ca pe noi ne-au gasit pentru a raspunde pentru toate lucrurile pe care clasa politica le-a facut cum nu trebuia, sau nu le-a facut cum trebuia fata de acesti oameni", a precizat Antonescu.
Liderul PNL a mentionat ca in prezent exista un tip de raspuns din partea societatii care n-a mai existat pana acum.
"Pana acum a existat nemultumirea manifestata prin absenteism, manifestata prin stiu si eu... ocarile din gura analistilor, purtatorii de cuvant ai natiunii. Acum e altceva", a mai spus Antonescu, precizand ca Guvernul va trebui sa ofere un raspuns cuvenit.
Crin Antonescu: Daca proiectul privind Rosia Montana va fi adoptat, PNL va respecta decizia Parlamentului
Daca proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana va fi adoptat de Parlament, PNL va respecta decizia majoritatii, a mai afirmat liderul liberalilor in cadrul unei emisiuni la RTV.
"PNL va respecta decizia Parlamentului, ce putem sa facem? Daca majoritatea parlamentara va decide ca proiectul trebuie facut, tot se va ajunge la Guvern, adica de unde s-a plecat, sau unde trebuia sa se ramana", a declarat Antonescu, citat de Agerpres.
El s-a pronuntat, totodata, in favoarea consultarii tuturor partilor implicate, atat a contestatarilor, cat si a sustinatorilor exploatarii de la Rosia Montana.
"Eu cred ca ceea ce inseamna dialog aplicat pe acest proiect se poate face, dar in Piata Universitatii nu (...) O discutie serioasa cu liderii reprezentativi, in masura in care exista, poate fi purtata si trebuie purtata la comisie. Cu cei de la Rosia Montana se poate purta la Rosia Montana, dar la suprafata", a spus presedintele PNL.
In opinia sa, atat politicienii, cat si societatea civila ar trebui sa traga invataminte din ceea ce s-a intamplat in ultima perioada in jurul controversatului proiect minier.
"Eu cred ca din aceasta poveste, nu doar proiectul in sine, vorbim si de strada, de strazi din mai multe orase, trebuie sa plecam cu ideea, cei din strada ca nu se poate inlocui, chiar ceva rau alcatuit, cu nimic sau cu haos, iar noi, ca trebuie sa facem totusi altceva sau altfel decat s-a intamplat pana acum, pentru ca avem un tip de raspuns din partea societatii care nu a existat pana acum", a explicat Crin Antonescu.
Crin Antonescu despre ministrii liberali: Toti sunt remaniabili, dar deocamdata nu se pune problema remanierii
Oricare dintre ministrii liberali poate fi schimbat din functie daca nu corespunde asteptarilor, dar in momentul de fata nu se pune problema unei remanieri, a mai afirmat presedintele PNL, Crin Antonescu.
"Toti sunt remaniabili, deocamdata nu am ajuns la concluzia ca se pune problema remanierii vreunuia. Toti sunt remaniabili, poti sa fii un ministru excelent si pur si simplu un accident, la propriu sau la figurat, sa-ti atraga demisia", a declarat Antonescu.
El a adaugat ca nu are nemultumiri legate de activitatea ministrilor PNL, ci doar de modul in care reusesc sa comunice in plan politic si in spatiul public.
"Am avut intr-adevar revendicari, impreuna cu alti colegi din partid, la ministrii nostri, la toti, pentru o mai buna comunicare, cu partidul, cu opinia publica", a spus Crin Antonescu.
Radu Mazare cere PSD amnistierea alesilor locali aflati in incompatibilitate
Strategia de aparare a lui Nicusor Constantinescu si a primarilor declarati incompatibili de ANI: recurs la legislatia europeana
Horia Georgescu, presedintele ANI: Numarul incompatibililor este exagerat. Alesii locali vor sa genereze o schimbare legislativa
Victor Ponta despre incompatibilitatile primarilor: Imediat ce avem solutii definitive ale judecatorilor putem face o evaluare. Modificarea legii s-ar aplica doar pe viitor
"Bomba nucleara din politica romaneasca": Baronii locali continua presiunile pentru a scoate din lege articolele care ii fac incompatibili si ii tin departe de functiile de conducere de la regiile si societatile care gestioneaza fonduri europene de sute de milioane de euro
Aproximativ 1.200 de primari in incompatibilitate, 80% sunt din USL. Radu Mazare: E proasta legea 161/2003. In locul lui Ponta, l-as fi schimbat pe Cazanciuc
Alesii locali USL preseaza pentru eliminarea unor incompatibilitati care-i tin departe de afaceri grase. Ministerul Justitiei a spus pas vicepremierului Dragnea, dar revolta continua. Totul despre o batalie cu mize de sute de milioane de euro
UPDATE Radu Zlati (deputat PNL) acuza USL de lipsa de reactie la adresa ANI: La toamna nu va mai exista USL la puterea de azi/ Primarii USL din Constanta protesteaza: Am ajuns sa fim arsi pe rug, degeaba avem 70% in Parlament
Monica Macovei: USL pune din nou in pericol ANI, intrarea Romaniei in Schengen si relatia cu Comisia Europeana
Le Monde: In Romania, alesii locali nu isi refuza nimic
Rascoala de vara de sub Ponta. O poveste pe intelesul tuturor
Guvernul va mari salariile primarilor de la 1 ianuarie
Cadoul lui Dragnea catre primari

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
De la bugetul local.
Ca sa nu se mai oboseasca sau streseze furand, inseland, fiind in conflict de interese.
note: am fost votant P$L ...
P.S. Exact ce anticipam: Legalizam ilegalitatea !! Risul lumii lumilor!
M-am calmat, am crezut ca mini-revoltele tulceanului au si o baza consistenta.
Romani, furati cu miile pe rupte, ca va da Psihocrin Triantenescu legi de amnistiere.
Btw, UE si Departamentul de Stat ce spun?
Pe uslamisti, cind ii mobilizeaza Dragnea la vot, pai ii ia mama lui proces-verbal daca nu se prezinta cu buletinul in mina, cu bunicii morti, incolonati la autobuze. Ce sa le spunem noi acestor bastinasi de sate si orase? N-avem acces la mintea lor. Nici Dragnea nu prea foloseste vorbe. Foloseste bani, bere, galeti si mai rar, bite. Noi ar trebui sa facem cam la fel. E ca la colonizarea americii. Dar nu merge cu nasturi colorati.
Cind vor fura si politicienii ca romanul obisnuit? Cu teama, transpiratie si riscuri majore?
Acest fuiera vant i-si bate joc de inteligenta noastra.
Rusine Cacarau, mas afara j........ ordinara.
Prieteni, astia pot face ORICE!
Si daca pana acum a fost o lucratura rafinata, pe la spate, de acum incolo ne asteapta hotia la drumul mare.
TALHARILOR DIN USL ! ati ajuns sa aveti majoritatea in parlament si aveti guvernul ... acum legalizati furtul si incalcarea legilor? Dar va mai rabda pamantul acesta?
Romanians are stupid people!
el merge doar in emisiuni TV unde e periat de diversi activisti de partid, el nu merge la piata sa vorbeasca cu oamenii obisnuit cum facea Basescu, el merge doar in locuri cu atmosfera controlata, cu membri de partid
Traiasca 2014, anul liberalizarii fortei de munca....
Repet: sa plece acasa toti cei care, cu buna stiinta (pentru ca - teoretic - nu vorbim despre persoane needucate si/sau ignorante), au ales sa incalce legile.