Franta este "ca o papusa dezarticulata" in dosarul Schengen, declara la RFI europarlamentarul liberal, Renate Weber. Ea crede pe de alta parte ca reactia de pana acum a oficialilor romani a fost "foarte timida", ca si cum ar fi fost luati pe nepregatite.

Pentru Renate Weber, reactia Bucurestiului in dosarul Schengen este "foarte timida! Am avut cumva impresia, ceea ce poate sa fie chiar adevarat, ca i-a prins pe picior gresit, ca nu s-au asteptat la asa ceva, erau convinsi de o sustinere din partea Frantei si acum tot ce s-a intamplat i-a luat pe nepregatite, dar asta putea sa fie atunci cand a facut declaratia ministrul de Interne, Manuel Valls, dar pana cand a facut-o purtatoarea de cuvant au trecut cateva zile. Cred ca in timpul acesta trebuiau sa se replieze, trebuiau sa afle exact ce se petrece in Guvernul de la Paris".

Intrebata cum isi explica tacerea presedintelui Traian Basescu pe aceasta tema, Renate Weber a raspuns: "Eu cred ca presedintele Traian Basescu pe dosarul Schengen a facut suficient rau acum cativa ani, cand spunea cat e de prieten cu Sarkozy si am vazut cat a fost de prieten, ca de la administratia Sarkozy incoace tot suntem tinuti in afara Spatiului Schengen. Nu as miza foarte mult pe o interventie a presedintelui Traian Basescu. N-am asteptari din zona aceea si nici nu cred ca reuseste sa faca mare lucru. Ma rog, are obligatia, sigur ca da, sa incerce, ca este totusi presedintele Romaniei si poate sa incerce macar in zona aceea a familiei politice la care se duce tot timpul, chiar daca dumnealui e fara de partid".

Continuarea pe www.rfi.ro.