O inregistrare audio realizata in sedinta Tineretului Social-Democrat Iasi arata cum consilierul local Marius Ostaficiuc ii indemna pe cei prezenti sa participe la un miting pentru replantarea teilor taiati de autoritatile locale, programat pe 4 octombrie, unde sa militeze pentru "orice alt subiect de actualitate", pentru a decredibiliza actiunea, scrie Tele M Iasi.

Stenogramele discutiilor au fost obtinute de postul de televiziune Tele M Iasi care precizeaza ca va prezenta luni inregistrarile audio cu o durata totala de aproximativ 70 minute realizate in sedinta TSD Iasi de joi, 26 septembrie.

Potrivit Adevarul.ro, sedinta de joi, la care au luat parte in jur de 20 de membri ai TSD Iasi, reprezentanti ai colegiilor din municipiul Iasi, a fost condusa de Marius Ostaficiuc, un om de incredere al primarului Gheorghe Nichita. Ostaficiuc este vicepresedinte al organizatiei municipale PSD Iasi, consilier local, consilier in cadrul cabinetului parlamentar al deputatului Cristian Nichita si director adjunct comercial in cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi.

In cadrul sedintei, Ostaficiuc le-a transmis tinerilor social-democrati ca trebuie sa devieze subiectul mitingului anuntat de Grupul de Initiativa Civica "Iasul iubeste teii" - care urmareste sa convinga administratia locale sa replanteze cei peste 70 de tei taiati la inceputul anului din zona centrala a municipiului -, indiferent daca sunt "pro sau contra tei".

Mesajul lui Ostaficiuc catre membrii TSD Iasi. Fragmente din stenogramele prezentate de Tele M Iasi:

  • Noi va trebui sa fim prezenti acolo si nu va ascund ca va trebui sa faceti parte dintr-o asemenea structura, sa militam pentru alt subiect si nu contra teilor. Trebuie sa deviem subiectul de la tei catre Rosia Montana sau catre alt subiect de actualitate, decat sa-l concentram anti-administratia locala.
  • Nu riscam nimic. Chiar daca pare ca ii ajutam, noi strigam Rosia Montana, ceea ce la ordinea zilei.
  • Trebuie sa spuneti presei care va fi acolo, si cred ca va fi, pareri de ura categorica impotriva lui Nichita, ori ca sunteti in cardasie cu cei trei-patru pe care vi i-am spus inainte - Paduraru, Tomaseschi, Iordache, Dorohoianu. Trebuie sa spuneti: da, ne-au adus aici, multumim domnului cutare ca ne-a sprijinit. In felul acesta se transforma toata piata intr-un balci, intr-o miscare politica.

Contactat de Tele M Iasi, Ostaficiuc a negat ca i-ar fi incurajat pe tinerii PSD sa infiltreze mitingul, declarand ca le-a spus ca pot sa aiba propria opinie atat despre taierea teilor, cat si despre alte subiecte, precum Rosia Montana sau eutanasierea maidanezilor.

La randul sau, presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat pentru postul de televiziune local ca este vorba despre "mojicii si scenarii infecte". Liserul social-democrat a mai afirmat ca nu poate sa raspunda la "ineptii de acest gen. Cum sa ajung eu sa nu-i dau voie omului sa se manifeste?\u001D".