Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, la emisiunea Serviciul Roman de Comedie difuzata, miercuri seara, la Pro TV, ce tara ar dori sa conduca, seful statului raspunzand ca ar dori ca Angela Merkel, cancelarul german, sa vina la Bucuresti, iar el sa mearga la Berlin, relateaza Mediafax.

Moderatorul emisiunii Serviciul Roman de Comedie, Toni Grecu, l-a intrebat pe Traian Basescu ce tara ar conduce, daca Dumnezeu, intr-un banc, i-ar chema pe presedintii lumii si le-ar cere sa isi aleaga tara pe care vor sa o conduca.

"Eu as vrea sa conduc Romania, daca il intrebati pe presedinte. Daca ma intrebati, asa, as vrea sa vina Merkel la Bucuresti si sa ma duc eu la Berlin", a spus, razand, presedintele Basescu.

Basescu, despre iesirea din politica la finalul mandatului: Numai cu picioarele inainte

Intrebat daca va parasi definitiv politica dupa terminarea mandatului la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu a raspuns: "Vorba inaintasului meu, numai cu picioarele inainte".

El a adaugat ca nu va ramane doar in politica, ci va face si agricultura.

Basescu a tinut sa precizeze ca nu va fi in politica "in prima linie", conducand un partid.

"Nu poti, pentru ca as vrea sa se mai intample ceva din ce am gandit eu ca este mai bine pentru Romania", a mai comentat Traian Basescu.

El a aratat ca va fi in politica in sensul de a avea "o parere".

Basescu, despre Brigitte Bardot: Era foarte frumoasa in timpul regilor Frantei

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, in emisiunea Serviciul Roman de Comedie difuzata miercuri la Pro TV, cum comenteaza atacurile lui Brigitte Bardot la adresa sa pe tema cainilor maidanezi, el raspunzand: "Cred ca e vorba de doamna aceea care era foarte frumoasa in timpul regilor Frantei".

Presedintele a adaugat ca vazut-o pe Bardot o singura data, pe cand el era primar al Capitalei, si ca i-a lasat o impresie buna.

Basescu a mentionat ca i-a reprosat fostei actrite, in intalnire, ca a venit mult prea tarziu.

Presedintele a vorbit, de asemenea, despre noul sau statut de bunic: "Pentru asta imi fac (timp, n.r.), sa mai trec pe la nepotica".

Basescu a catalogat drept extraordinar faptul ca pe niciuna dintre fetele lui nu a vazut-o din prima zi de la nastere.

"Cand ma intorceam eu de pe mare, mergeau in picioare. La asta mica, am tinut-o in brate din prima zi, e ceva incredibil sa vezi asa un omulet si pe urma sa il vezi cum creste", a mai afirmat seful statului despre nepoata lui, spunand ca a luat deja 700 de grame in greutate de la nastere.

"Cel putin la stadiul asta nu recunosc ca ar semana cu altcineva decat cu bunicul", a continuat Basescu despre nepoata sa, dand ca exemplu faptul ca aceasta s-a grabit si s-a nascut prematur.

Intrebat daca va fi un bunic normal sau unul jucator, Traian Basescu a spus ca va fi un unul "model" si a marturisit ca nu a adormit-o niciodata, pentru ca fetita doarme singura. "Am tinut-o in brate, am leganat-o. Maica-sa spune ca toata noaptea plange. Ziua, cand ma duc eu, e linistit copilul. Stie si ea, a venit presedintele, e politicoasa. (...) Tace, nu mai face pipi pe ea", a mai glumit presedintele Traian Basescu.

Seful statului a povestit ca nu a primit bataie de la parinti cand era copil, pentru ca tatal sau era militar si nu avea timp de copii: "Mama ne-a gestionat. La tata stiam ca are o curea foarte lata si, cand pleca militar, il vedeam cu diagonala aia si cureaua aia lata si ne spunea mama: Vezi ca vine tata cu cureaua!".

Presedintele a vorbit, in gluma, si despre prinderea lui Omar Hayssam: "A spus 'Pentru ca sunt condamnat, eu vreau in puscarie in Romania' si l-au gasit astia de la Politie pe un trotuar prin Bucuresti. Umbla si vorbea singur: 'Luati-ma'",a glumit Basescu.

Intrebat de moderator despre nedumerirea premierului Victor Ponta cu privire la venirea in tara a lui Omar Haysam, Traian Basescu a raspuns: "El e convins si acum ca umbla singur pe strada si spunea: 'Luati-ma odata!'".

***

Actrita franceza Brigitte Bardot a denuntat, in septembrie, "politica dictatoriala a presedintelui Traian Basescu", catalogandu-l "un tiran care nu se gandeste decat sa ucida", dupa ce Parlamentul Romaniei a adoptat legea care permite eutanasierea cainilor maidanezi.

"Acest tiran nu se gandeste decat sa ucida si condamn politica sa dictatoriala, nedemna de un stat membru al Uniunii Europene. S-o crede pe vremea lui Ceausescu!", a declarat Bardot intr-un interviu acordat Agentiei France-Presse, reamintind ca, "in anul 2000, Traian Basescu a contribuit la esecul programului de sterilizare a cainilor din Bucuresti".

Bardot i-a scris presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cerandu-i sa intervina pentru blocarea eutanasierii cainilor comunitari in Romania si acuzandu-l pe presedintele Traian Basescu ca este responsabil de pericolul reprezentat de maidanezi.

"Exista numeroase marturii, unele mai inspaimantatoare decat altele. Presedintele Traian Basescu a contribuit la esecul programului de sterlilizare a cainilor comunitari din Romania, program coordonat de Fundatia mea. A tradat acordurile pe care le-am semnat, iar, daca acum exista un potential pericol pentru romani, presedintele Basescu este primul responsabil", sustine Bardot in scrisoarea trimisa presedintelui CE.