Crin Antonescu ar trebui sa fie mai respectuos fata de premier si de coalitia guvernamentala, a declarat liderul socialistilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, la RFI. Swoboda crede, in contextul tensiunilor din USL pe marginea cazului Papici-DNA, ca liderii Uniunii Social Liberale ar trebui sa discute problemele intre ei.

Hannes SwobodaFoto: Agerpres

Intrebat cum priveste acuzatiile reciproce ale presedintelui si premierului de imixtiune in justitie, liderul socialististilor din PE a raspuns: "Cred si sper ca dupa nominalizarea noului procuror pentru acea pozitie, cearta va fi de domeniul trecutului. Nu ma incanta aceasta disputa, dar premierul a spus deja ca regreta anumite exprimari. Cred ca lucrurile pot fi rezolvate usor cu niste nominalizari obiective in zilele urmatoare."

In ceea ce priveste criticile presedintelui PNL, Crin Antonescu, care a afirmat vineri ca declaratii lui Victor Ponta sunt "inacceptabile", Swoboda crede ca "liberalii incearca sa se distanteze putin de Guvern si de Partidul Social Democrat. Cred ca ar fi in interesul tarii daca liderii USL s-ar reuni si ar discuta despre disputele interne. Nu cred ca justitia ar trebui sa fie miezul unei dispute, acest lucru nu creeaza o imagine buna Romaniei in exterior."