Grup Feroviar Roman (GFR) nu renunta la varianta de a continua procesul de privatizare a CFR Marfa, pentru a-si demonstra onorabilitatea, a declarat miercuri seara Gruia Stoica, patronul GFR, in emisiunea "La varf" de pe TVR1, moderata de Mihai Radulescu.

Gruia Stoica la TVR 1Foto: Captura TVR1

Gruia Stoica, patronul GFR, si Ionel Blanculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta pe probleme economice, au fost invitatii lui Mihai Radulescu in emisiunea "La varf" de pe TVR1. Subiectul dezbaterii a fost esecul privatizarii CFR Marfa, castigata de GFR, dar neincheiata pana luni, 14 octombrie, cand era termenul final.

"Miine astept de la juristi daca avem sanse de castig cu ordonanta presidentiala". In plus, patronul GFR vrea sa participe la privatizare "de cate ori va fi scoasa compania la vanzare".

Analizam oportunitatea de a cere o ordonanta presidentiala pentru a continua privatizarea CFR Marfa, a declarat, marti, omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul GFR, intr-o conferinta de presa. "Putem analiza posibilitatea de a cere o ordonanta presidentiala in justitie pentru ca privatizarea CFR Marfa sa continue", a spus omul de afaceri.

Exista diferente intre ce scrie in Hotararea de Guvern si ce e in contract, a mai spus patronul GFR.

"Conform contractului, eu nu am cum sa pierd acesti bani, pentru ca mi-am indeplinit toate conditiile. Astazi am avut o intalnire de dimineata si am aflat ca ni se vor transfera toti banii", a declarat Gruia Stoica, referindu-se la banii pe care asteapta sa ii recupereze in urma ratarii privatizarii.

La randul sau, Ionel Blanculescu, in calitate de consilier onorific al primului ministru, a declarat ca la aceasta ora "nu mai are niciun fel de importanta desecretizarea contractului".

"Este foarte clar ca statul si-a asumat primirea pretului la data indeplinirii cumulative a mai multor conditii. Statul si-a asumat aceasta greseala, plateste banii inapoi. Primul ministru a ordonat astazi un nou termen de un an de zile pentru o privatizare de succes".

"Din punctul meu de vedere, consultantii nu au reusit sa convinga vanzatorul ca termenul de 60 de zile este nerealist", a mai spus Ionel Blanculescu. "E problema angajatorului acestor consultanti".

Cat priveste evitarea unui nou esec al privatizarii, consilierul Ionel Blanculescu a spus ca este posibil in urmatoarele conditii: "Facem schimbarile de la Ministerul Transporturilor, selectam oameni noi in comisia de privatizare, ii trimitem la cursuri".

Stirile TVR mentioneaza ca, potrivit dreptonline.ro, "ordonanta presidentiala este o procedura speciala in temeiul careia instanta de judecata poate dispune masuri vremelnice, in cazuri urgente, pentru:

  • pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere;
  • prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara;
  • inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari".