Premierul Victor Ponta a confirmat la Antena 3 informatiile aparute in HotNews.ro potrivit carora premierul va pleca intr-o vizita oficiala in SUA. Seful guvernului nu-si explica cum au aparut informatiile in presa si nu stie daca ele au venit pe filiera Cotroceni, iar Traian Basescu a incercat sa-i impiedice vizita peste Ocean.

HotNews.ro,citand surse diplomatice, a scris miercuri ca premierul Victor Ponta va pleca, duminica, intr-o vizita oficiala in Statele Unite, insa totul depinde de modul in care se va rezolva problema blocajului bugetar care a paralizat administratia americana, existand posibilitatea ca vizita sa fie amanata daca nu se va ajunge o solutie pana vinerie. Potrivit acestora, premierul Ponta are pe agenda intalniri cu vicepresedintele american Joe Biden si cu un secretar de stat. Pe agenda mai figureaza o serie de intalniri cu reprezentanti ai unor companii americane. In paralel, ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, participa la Washington la o conferinta pe teme energetice si investitii.

De altfel, vizita lui Ponta a fost prefatata in aceste zile de o intensa actiune de lobby. „Tigru balcanic sau balta din Balcani?” este titlul unei analize făcute de Democracy Institute din Washington, care a fost dată publicității marti, potrivit Digi 24. În acest document, autorii susţin că fără exploatarea de la Roşia Montană, România va ajunge din nou în sfera de influenţă a Rusiei.

Vizita premierului in Statele Unite a stat mereu sub semnul intrebarii. Oficialitatile americane i-au sugerat lui Victor Ponta ca ar fi mai bine sa-si amane vizita la sfarsitul anului, pentru a evita bulversarea generata de criza bugetara din america, insa premierul ar fi insistat ca vizita sa aiba totusi loc la sfarsitul acesti luni, au mai precizat surse politice pentru HotNews.ro.