Fondul Monetar International le-a transmis autoritatilor de la Bucuresti ca ar fi mai bine sa reia procedura de privatizare a CFR Marfa, decat sa fie una contestata, a declarat miercuri, la TVR 1, premierul Victor Ponta, exprimandu-si speranta ca reprezentantul FMI "n-a invatat de la politicienii romani una sa spuna in particular si alta in public", transmite Agerpres.

Intrebat, intr-un interviu acordat postului public de televiziune, daca FMI a criticat ratarea privatizarii CFR Marfa, premierul Ponta raspuns ca el a vazut "o declaratie destul de confuza a unui reprezentant din Romania".

"Nu, n-a facut-o FMI. Eu am vazut o declaratie destul de confuza a unui reprezentant din Romania. Lucrurile stau in felul urmator: cei de la FMI ne-au transmis foarte clar ca e mai bine sa refacem procedura, decat sa fie o procedura contestata. Acum eu sper ca reprezentantul FMI n-a invatat de la politicienii romani una sa spuna in particular si alta in public. M-a deranjat, daca cumva, dincolo de ce ni s-a spus oficial - ca nu e nicio problema, de altfel avem in acordul cu ei foarte clar prevazut ca se reia o procedura in termen mult mai relaxat si n-o sa mai fim pusi sub presiune", a afirmat Ponta, aflat in vizita la Washington.

El l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de faptul ca a actionat ca un om 'neserios' in ceea ce priveste privatizarea CFR Marfa.

"Acum avem toate procedurile, nu mai suntem sub presiunea timpului si sunt convins ca finalul va fi pozitiv", a spus Ponta.

Fondul Monetar International critica esecul privatizarii companiei CFR Marfa, obiectiv asumat de guvernul de la Bucuresti in acordul de finantare internationala. Ratarea acestui proces afecteaza atractivitatea Romaniei pentru investitori, considera oficialii fondului, relata luni RFI.

"Ultimele noutati reprezinta un regres foarte dezamagitor in acest proces. Este inca devreme sa tragem concluzii definitive. O analiza atenta trebuie sa se desfasoare astfel incat lectiile sa fie invatate pentru actiunile viitoare. Acest regres va afecta perspectivele unei imbunatatiri rapide in sector si, in sens mai larg, reputatia Romaniei in comunitatea investitorilor", sustine Guillermo Tolosa, reprezentantul rezidential al FMI pentru Romania si Bulgaria.

Fondul Monetar International (FMI) a cerut Romaniei ca privatizarea CFR Marfa sa fie finalizata cel mai tarziu la 15 octombrie, a declarat, miercuri, Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, aflata in vizita la Santierul Magistralei 5 de Metrou Eroilor-Drumul Taberei.

Ramona Manescu a mai spus ca in cursul zilei de miercuri va avea discutii cu FMI pe tema acestei privatizari.