Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a declarat vineri seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca documentele pe care le-a prezentat fac parte dintr-un dosar penal plecat de la o plangere facuta de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului. Liberalul a precizat ca in momentul de fata nu are de ce sa se indoiasca ca documentele sunt false.

"In legatura cu documentele, care in acest moment nu am de ce sa ma indoiesc sa sunt false - pentru ca daca Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor a spus ca documentele sunt false, ca aceste tranzactii nu s-au facut, inseamna ca asa stau lucrurile -, am de spus urmatorul lucru. Aceste documente ca si informatiile legata de acesta operatiunea sunt parte integranta dintr-un dosar care sta la Parchetul General din martie acest an. Plangerea penala e facut de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului", a declarat Sorin Rosca Stanescu.

Acesta a precizat insa ca PNL are dreptul sa isi apere imaginea.

"Daca prin faptul ca eu am scos pe piata aceste documente dintr-un dosar penal care s-au dovedit a fi false aduc un prejudiciu PNL si daca PNL se poate apara ca imagine foarte bine, sa ma excluda (...) Daca buna mea credinta si bunele mele intentii conteaza mai putin decat efectele negative sau pozitive asuupra PNL evident ca PNL trebuie sa isi rezolve aceasta situatie chiar excluzandu-ma", a spus acesta, la Antena 3.

Reactia sa vine dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca, daca documentele prezentate de SRS sunt false, va propune excluderea acestuia din partid.