Ministrul Liviu Dragnea a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, intr-o discutie despre gazele de sist, ca 200 de oameni din Pungesti, care sunt mintiti de preotul din sat sau de ONG-uri din Vaslui, incearca sa blocheze accesul a 20 de milioane de romani la dezvoltare.

"Ar putea sa vina venituri din pamant, dar nu le lasa oamenii din Pungesti. Cei 200 de oameni nu lasa pe ceilalti 20 de milioane sa ne dezvoltam", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Vicepremierul a declarat, de asemenea, ca este vorba despre o presiune pusa pe 20 de milioane de romani.

"Cetatenii din Pungesti si cei care ii ajuta pun presiune pe 20 de milioane de romani", a spus Dragnea.

Intrebat daca este pentru gazele de sist, vicepremierul a raspuns: "Categoric, categoric".

"Cateva sute de oameni, pe care nu-i condamn, care sunt mintiti, incearca sa blocheze accesul statului roman si a celor 20 de milioane de romani la dezvoltare, inclusiv pentru ei", a spus Dragnea.

Intrebat cine ii minte pe acei oameni, Dragnea a raspuns: "Pai preotul din sat, alti oameni de la diferite ONG-uri din Vaslui, din Barlad, de acolo din zona".

El a adaugat ca autoritatile locale au relatat, de asemenea, despre diversi tineri care vin din zone care nu au nicio legatura cu Vasluiul sau Pungestiul.

Potrivit lui Dragnea, decizia privind gazele de sist ar trebui luata printr-un dialog presedinte-premier-Guvern, in folosul tarii, lasand la o parte toate divergentele.