Liderul USL Crin Antonescu a afirmat duminica, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca Dan Voiculescu a facut o declaratie "profund nerusinata", adaugand ca "trebuie sa fii profund nerusinat ca sa dai o declaratie profund nerusinata". El a afirmat ca nu exista motive, iar Voiculescu nu are calitatea de a ii reprosa o apropiere de Traian Basescu.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

De asemenea, intrebat daca l-ar numi pe Traian Basescu prim-ministru in cazul in care castiga alegerile prezidentiale, el a raspuns ca "este exclus" si ca nu a existat niciodata un tandem "Antonescu-Basescu".

Citeste si: De ce s-a deteriorat relatia Antonescu-Voiculescu. Care sunt planurile lui Voiculescu

Declaratii Crin Antonescu:

  • Am facut o alianta acum 2 ani, la care eu tin in continuare, iar daca a avut loc un shcimb de replici a avut loc pentru ca domnul Voiculescu nu are nici motive si calitatea sa imi reproseze mie o apropiere de Traian Basescu.
  • Faptul ca domnul Basescu si doamna Udrea s-au hotarat acum sa-mi dea certificat de dreapta si eventual sa discute despre ipoteza ca as putea sa fiu un candidat sustinut chiar de electoratul domniilor lor pe mine nu ma indeamna la reciprocitate. Nici domnul Basescu, nici doamna Udrea nu au nimic in comun cu dreapta si din punctul acesta de vedere cred ca este destul de straveziu de ce dansii spun aceste lucruri. Niste oameni care de ani de zile si pana de curand spun si la adresa mea si la adresa USL si la adresa PNL cele mai mari traznai si cele mai calomnioase lucruri nu pot fi banuiti astazi de vreun ceas al Damascului
  • E foarte evident pentru toata lumea ca e o incercare de a forta ruperea USL, de a cauta, sa zic asa, firi mai sperioase prin PSD si firi mai credule prin PNL.

Despre o eventuala numire a lui Basescu premier:

  • Nu a existat niciodata tandemul Antonescu - Basescu. Raspunsul pe care l-am dat mereu: desi este foarte improbabil sa se intample in dec 2015, Traian Basescu ca si oricine altcineva ar putea fi prim ministru daca partidul domniei sale castiga cele mai multe locuri la alegeri.
  • Daca in ipoteza dvs eu as castiga presedintia impotriva oricui este exclus (sa il numessc premier pe Traian Basescu), chiar daca guvernul in functie ar cadea. Nu exista niciun temei pentru ca domnul Basescu sa revendice acest mandat. Este extrem de putin probabil sa il primeasca vreodat.

Despre declaratia lui Dan Voiculescu:

  • Profund de nerusinata. Trebuie sa fii profund nerusinat ca sa dai o declaratie profund nerusinata. Dl Voiculescu are si ambitii de reeducare la ambitia mea, noteaza undeva pe blog ca ii pare bine ca eu am revenit la pozitiile de lupta cu Traian Basescu. Ca sa vezi nerusinare la patrat.
  • Tot ce declara tine de aceasta nerusinare pe care eu nu o banuiam dar nu pot sa nu o constat.
  • Ne vedem de treaba inainte, avem USL inainte, cat este este si dl Voiculescu acolo. Avem lucruri serioase de facut.

Despre creditul luat de fiica presedintelui:

  • In momentul in care presedintele incearca sa ne explice ca orice tanar notar din tara asta are sansa ca intr-o saptamana sa obtina un credit de o asemenea dimensiune, asta e ceva jenant, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca e jenant ca presedintele tarii, cu Tricolorul in spate, sa faca o conferinta de presa in care sa-l mascareasca pe prim- ministru pe chestiuni legate de fiica sa, a presedintelui