Premierul Victor Ponta a declarat duminica, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca presedintele se afla in "unul dintre cele mai proaste momente ale vietii sale politice" referindu-se la cazul terenului achizitionat de fiica sa la Calarasi, despre care spune ca "se transforma intr-o mlastina din care nu va mai iesi".

"Cred ca dl Traian Basescu este in unul dintre cele mai proaste momente ale vietii sale politice, povestea asta cu terenul se transforma intr-o mlastina din care nu va mai iesi," a spus Ponta.

El a adaugat si ca "sustine" o eventuala comisia parlamentara care se va infiinta in acest caz. "Pe mine asa m-au informat colegii deputati, erau si de la PSD si de la PC, am vorbit cu domnul Ciuca, de exemplu. Sunt convins, si domnul Antonescu a spus foarte clar ca si liberalii sustin ideea si da, cred ca ar fi foarte bine sa lamureasca. Nu are nimeni nicio treaba cu o persoana privata care ia un credit. Aici vorbim insa de presedintele tarii care, in mod sigur a beneficiat de un avantaj, pe care orice alt cetatean nu l-a obtinut vreodata de la o banca 100% de stat si de institutii publice care au fost folosite in aceasta afacere dubioasa", a explicat premierul.

Intrebat daca Traian Basescu este "posibil inculpat cu privire la cazul Calarasi", Ponta a raspuns "indiferent de vechea mea meserie nu pot sa imi permit sa fac apriecierila cazuri concrete. Dupa ce isi termina mandatul presedintele nu mai are imunitate si atunci o parte din cazurile care s-au inchis pentru ca avea imunitate, nu se mai pot inchide. Este treaba justitiei.

Cand Basescu isi va termina mandatul atunci de abia justitia din romania va fi cu adevarat libera si independenta."

Atat Victor Ponta cat si Crin Antonescu au declarat duminica in aceeasi emisiune la Romania TV, raspunzand unei intrebari, ca decizia de a candida la alegerile europarlamentare pe liste separate nu este o decizie irevocabila.