Crin Antonescu a declarat luni seara, la B1 TV, ca daca s-ar dovedi ca seful Fiscului are o sotie care are actiuni intr-o firma, nedeclarata in declaratiile de avere, este o fapta "suficient de grava ca omul sa fie schimbat". "Nu stiu daca legal mai sunt si alte consecinte", a adaugat liderul liberalilor care a aratat ca nu e la curent cu scandalul.

Hotelul "International" din Bucuresti, parte din lantul cu acelasi nume controlat de companiile familiei lui Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, este operat de o firma detinuta de sotia sefului ANAF, Gelu-Stefan Diaconu, si de un off-shore cipriot cu legaturi de afaceri clare cu familia Rusanu, scrie Centrul de Investigatii Media.

Firma - denumita Comity Prod Exim si detinuta de Mihaela Diaconu si off-shore-ul cipriot Cartha Limited - nu apare in declaratiile de avere si interese ale sefului ANAF.

Conform Certificatului de clasificare emis de Ministerul Turismului in 2011, disponibil pe site-ul propriu, Hotelul International din Bucuresti, un hotel de patru stele amplasat la 150 de metri de Bulevardul Unirii din Capitala, pe strada Cauzasi la numarul 27, este detinut de firma Comity Prod Exim SRL.

In prezent, firma Comity Prod Exim SRL este detinuta de sotia sefului ANAF Gelu Diaconu, Mihaela Diaconu, care are jumatate, cealalta jumatate apartinand unei firme pe nume Cartha Limited, un off-shore cipriot detinut de alte doua firme, tot din Cipru.

Declaratiile de avere si interese depuse de Gelu Stefan Diaconu, seful ANAF, in 15 mai 2013, nu contin nicio referire la firma in care, conform datelor publice de la Registrul Comertului, sotia sa, Mihaela Diaconu, detine 50 la suta din partile sociale.