Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara, la postul B1 TV, ca va trimite bugetul inapoi in cazul in care nu se renunta la cresterea cu 7 centi a accizei la benzina si la alocarile suplimentare catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in conditiile in care acestea sunt finantate si cu bani europeni.

"Ma uit la buget, eu voi trimite bugetul inapoi daca ramane asa", a declarat seful statului in emisiunea "Sub semnul intrebarii".

"Am vazut la ministerul dl Dragnea o crestere de 1.500 mld a bugetului. Unde merge? Regenerare urbana, transferuri catre teritoriu de la 24 mil la 200 mil, la modernizarea satului, de la 199 mil la 800 mil, la infrastrucura judeteana de la 77 mil la 500 mil. Asta inseamna o alocare suplimentara de 1,2 mld pentru administratiile locale, in conditiile in care toate aceste programe sunt finantate si cu bani europeni. Noi avem necheltuiti inca vreo 3 mld euro pentru aceste programe si de la 1 ianuarie intram pe urmatorul exercitiu bugetar. Putem aloca de la 1 ian cele 3 miliarde plus inca alte 7 miliarde. In loc sa utilizam banii europeni dam bani direct, din banii de la cresterea la benzina", a explicat presedintele.

Seful statului a avertizat ca "daca nu renunta la cresterea cu 7 centi a accizei la benzina si mentine acesti bani ce pot fi usor inlocuiti cu bani europeni, le trimit bugetul inapoi. Sunt bani furati ca sa poate sustine cele doua campanii, cu licitatii, cu atribuiri directe si asa mai departe".