Crin Antonescu a afirmat joi seara, la Digi 24, ca atunci cand a vorbit despre presiunile unor oameni din serviciile secrete pentru candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale s-a referit la deputatul PSD Sebastian Ghita, care "lasa sa se inteleaga ca e aproape un reprezentat" al acestor servicii.

Crin Antonescu, la Digi24Foto: Hotnews

Antonescu isi argumenteaza afimatia prin faptul ca, in momentul in care Sorin Rosca Stanescu a facut o declaratie "nepotrivita" fata de premier, Sebastian Ghita "a dat un comunicat care transmitea acest lucru", ca "oamenii vechii Securitati se afla in jurul meu" iar "oamenii noi Securitati, serviciile luminate, sunt exemplificate de un om in zona de varsta si actiunea domniei sale".

"Cand vezi si nu iti explici de ce un asemenea om exercita in mod clar, prin postul de televiziune Romania TV, presiuni evidente asupra unui om cu atata putere cum e dl Ponta, ai in vedere si poti sa spui s-ar putea ca asupra lui sa fie si astfel de presiuni", a continuat Crin Antonescu.

Acest lucru "nu inseamna ca serviciile l-au investit cu asta", a notat presedintele PNL, care a precizat ca nu l-a avut in vedere pe seful SRI, George Maior, cand a vorbit de presiuni din zona serviciilor secrete asupra lui Victor Ponta.

Acesta a ironizat in acest context declaratiile facute de Victor Ponta si de Ilie Sarbu pe aceasta tema: "Am vazut cu cata nonsalanta, cu ce aer virgin spuneau si dl Ponta, si dl Sarbu, nu am auzit, sa ne aduca dovezi dl Antonescu".

"Oameni de genul Sebastian Ghita, care se legitimeaza pe drept sau pe nedrept ca fiind influenti sau sprijiniti de acolo, pot face presiuni pe dl Ponta", a reafirmat liderul PNL.

In ceea ce priveste o eventuala candidatura a lui George Cristian Maior la alegerile prezidentiale, acesta afirma ca nu ar avea nicio problema in acest sens, la fel cum este si in cazul lui Teodor Melescanu.

In opinia sa, insa, ar trebui "sa existe macar 6 luni intre momentul in care conduci o asemenea institutie" si candidatura la prezidentiale, deoarece "vii cu prea multe informatii pe care ceilalti nu le au".

"Nu cred, dar e dreptul domniei sale (...) daca ar dori sa candideze, undeva prin primavara ar trebui sa anunte acest lucru", a mentionat Antonescu.

Despre declaratia lui Basescu potrivit careia dintre Antonescu si Ponta, la prezidentiale l-ar vota seful liberalilor

Crin Antonescu afirma ca Basescu nu va avea acest prilej, dar a admis ca interventiile presedintelui de acest gen ar putea crea disensiuni in USL.

"Este un joc politic, joaca numai asta a facut, sau aproape numai asta a facut zece ani de mandat. In acest moment trebuie sa joace ceva, ce poate sa spuna... Nu poate doar sa-l atace pe bietul Predoiu. Incearca si dansu sa joace pe terenul central", a comentat acesta, la Digi 24.

Antonescu a subliniat insa ca Traian Basescu "profita si de lipsa de minte, un eufemism, a unora", recunoscand ca presedintele "e un jucator priceput, chiar foarte priceput, dibaci, in continuare, din pacate pe un teren care nu foloseste tarii si din pacate nici domniei sale".

Intrebat ce poate obtine Traian Basescu din acest joc, Crin Antonescu a precizat: "Ceea ce deja a obtinut, anumite tensiuni in USL, PSD-isti speriati, poate fi si titlul unui tablou, sau al unui film. Dl Basescu are cu ce sa se joace".

"Nu cade nimeni in capcana lui Basescu, mai putin catia putini PSD-isti speriati si poate cativa liberali naivi", a concluzionat el.