Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Tudor Chiuariu, a declarat joi seara, la Digi 24, referitor la modificarile aduse Codului penal de Camera Deputatilor, ca acestea, in opinia lui, vor fi respinse, el mentionand ca ar fi trebuit "o dezbatere serioasa" inaintea demersului de marti.

"Cred ca vor fi dezbatute in continuare si cred ca vor fi respinse de Camera Deputatilor, ca e camera decizionala, pana la urma", a spus Chiuariu, la Digi 24.

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului a adaugat, in acelasi context, ca este important ca inaintea adoptarii oricarui proiect sa existe o "dezbatere serioasa si temeinica", la care sa participe atat partile implicate, cat si societatea civila.

"Am auzit argumente privind condamnarile Romaniei la CEDO, am auzit argumente si de o parte, si de alta, dar singura problema este ca toate argumentele astea nu au fost expuse inainte de adoptarea acestor legi si au existat, din aceasta cauza, si confuzii cu privire la sensul lor si unele dintre ele le vedem si astazi", a explicat Chiuariu, care, pe de alta parte, a spus ca nu are "caderea" sa le faca reprosuri deputatilor.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.

Tot marti, Camera a aprobat un proiect de modificare a Codului Penal respins de Senat in octombrie 2012, prin care se schimba articolul privind conflictul de interese, fiind eliminata categoria functionarilor publici.

Presedintele Basescu a declarat, marti, ca va retrimite Parlamentului legea prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici, el mentionand ca "nu putem confunda Presedintia si Parlamentul cu un butic din Gara de Nord".