Senatorul Sorin Rosca Stanescu a discutat la B1TV despre ultimele evenimente de pe scena politica romaneasca mentionand ca senatoarea Gabriela Firea s-a pripit atunci cand si-a dat demisia din PSD si ca trebuia sa astepte sedinta USL. Referitor la lipsa de informatii cu privire locul unde se afla premierul Victor Ponta a concluzionat spunand: "E o problema ca o tara intreaga sa nu stie unde e premierul".

Sorin Rosca StanescuFoto: Agerpres

Principalele declaratii ale lui Rosca Stanescu

  • Este firesc sa fiu urmarit penal pentru ca este vorba de conturi bancare. Ele sunt declarate. Cuantumul sumelor nu a fost declarat. Este vorba de patru conturi, doua in tara si doua in strainatate, ale copiilor mei, care au fost declarate, dar in primele doua nu am declarat suma. Am precizat dobanda in cazul fiecarui cont in parte.
  • Eu am trecut cat iau copiii venituri din fiecare cont in parte, anual. Nu am stiut ca in cazul copiiilor trebuie sa declar suma, pentru ca nu au legatura cu mine, eu nu am acces la ele.
  • Eu m-am dus la Parchet, am dat o declaratie, le-am dat toate documentele si ei trebuie sa verifice. Singura posibilitate este sa solicite de la banci informatii, dar ei nu pot solicita daca nu declanseaza urmarirea penala
  • Eu cred ca doamna Gabriela Firea s-a grabit atunci cand si-a dat demisia din partid. Trebuia sa astepte sedinta si decizia USL-ului. E pacat ca s-a grabit pentru ca, dupa parerea mea, doamna Firea este un om politic foarte bun.
  • E o problema ca o tara intreaga sa nu stie unde e premierul.
  • Nu se pune problema sa-l votez pentru ca nu va candida (prezidentiale n.red.). Domnul Ponta nu va mai avea sustinerea necesara si nu va putea intra nici macar in primul tur.
  • Eu personal sunt pentru o lege a amnistiei si a gratierei. Dar trebuie facuta dupa anumite studii. Noi, liberalii, nu suntem de acord cu aceasta forma actuala a legii. Cei de la PSD nu o sa poata sa treaca aceasta lege fara noi.

Tot vineri, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei (PICCJ) a dispus inceperea urmaririi penale fata de senatorul ex-PNL Sorin Rosca Stanescu, in urma sesizarii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) prin care parlamentarul este acuzat de incompatibilitate si fals in declaratii.