Victor Ponta a precizat, intr-o interventie telefonica la Romania TV, referitor la intrevederea avuta cu Traian Basescu marti seara, ca a fost la presedinte pentru a-i prezenta rezultatul votului Parlamentului si Hotararea care deja a fost publicata in Monitorul Oficial si pentru a-i cere, in baza prevederilor constitutionale, sa ii numeasca pe noii ministri.

"Nu avem niciun fel de concluzie in aceasta seara, a ramas ca discutam si maine (miercuri - n.r.) sa gasim solutia pentru aplicarea Hotararii Parlamentului", a mentionat Ponta, citeaza Mediafax.

In ceea ce priveste situatia de la Ministerul de Interne, unde interimatul asigurat de vicepremierul Oprea expira in 8 martie, premierul a aratat ca acesta va prelua portofoliul, ca titular, miercuri.

"Pana accepta presedintele decizia Parlamentului si ii numeste pe toti ministrii, sa nu ne trezim ca vineri nu mai exista deloc ministru de Interne si avem o situatie de urgenta si nu are nimeni voie sa semneze. Ori, din punctul acesta de vedere, evident ca domnul Oprea o sa preia functia cu totul, nu doar ca interimar, maine (miercuri - n.r.), pentru ca presedintele pleaca dupa aceea din tara, la Dublin, insa eu recunosc ca sper ca maine sa se aplice Hotararea Parlamentului si decizia CC si sa avem tot Guvernul, dar asta nu pot sa-l oblig pe presedinte", a spus Ponta.

Premierul a mai spus ca va trimite miercuri dimineata propunerea cu privire la Ministerul de Interne.

"Maine dimineata fac imediat propunerea, ca sa nu ne trezim vineri seara ca chiar nu mai poate nimeni sa semneze pentru ministrul de Interne", a aratat el.