Ministrul muncii, Rovana Plumb, a declarat duminica la Romania TV ca exista posibilitatea ca valoarea punctului de pensie sa fie majorat cu pana la 4,5% de la 1 ianuarie 2015.

"Exista o discutie cu toate organismele internationale pentru majorarea punctului de pensie la 4-4,5% a punctului de pensie in 2015", a anuntat Plumb, potrivit RTV.net.

"Anul acesta indexarea pensiilor a fost 3,75% si cu o inflatie mai mica decat a prognozat BNR. Ministerul Muncii e mai optimist, dar subiectul a fost discutat cu ministrul Bugetului, dar orice indexare va fi posibila doar de la 1 ianuarie 2015", a declarat la randul sau Victor Ponta.

"Cred ca un obiectiv fundamental al unei noi Legi a pensiilor ar fi principiul contributivitatii, dar si reducerea decalajul intre cele mai mari si cele mai mici pensii. Avem cetateni care ies la pensie cu o pensie inadmisibil de mica si altii care ies cu o pensie foarte mare si pentru standardele europene. Orice noua lege a pensiilor are ca obiectiv o reducere a decalajului, iar pentru asta trebuie sa fim foarte atenti la pozitia CCR. CCR ne-a zis ca nu avem voie sa reducem pensiile de serviciu. Din punctul meu de vedere trebuie discutata cu CCR ca altfel o dam degeaba", a apreciat Ponta.